ACTUALUL MONARH AL MARII BRITANII, CHARLES AL III-LEA, A FOST ÎN VIZITĂ PRIVATĂ ÎN ROMÂNIA LA SFÂRȘITUL LUNII MAI

Distribuie pe:

Prezent la Sibiu, unde a lansat cel mai mare program de reîmpădurire, pe atunci Prințul de Wales, s-a adresat auditoriului în limba română

Moștenitorul Coroanei britanice (acum Regele Charles al III-lea al Marii Britanii) a fost prezent la Sibiu, la sfârșitul lunii mai, la lansarea celui mai mare proiect de reîmpădurire din Europa. La eveniment a participat și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos.

“Legătura intrinsecă dintre viața noastră și capitalul natural este un lucru pe care românii l-au înțeles mult prea bine de secole. În niciun alt loc din Europa nu am găsit peisaje mai bine conservate și mai productive, care pot funcționa la scară largă. Acest lucru, din punctul meu de vedere, poate fi explicat de bogăția naturii române, unde pot fi găsite unele dintre cele mai vechi păduri de pe continent și unde, de exemplu, există 200 de specii de fluturi, spre deosebire de 40 de specii, în Marea Britanie. Toți cei care călătoresc aici au ceva de învățat din modul în care România s-a bazat pe abordări regenerative, pentru a crea sisteme care cuprind multe specii și peisaje socio-ecologice bogate, în zone precum Transilvania, unde oamenii încă trăiesc în armonie cu natura”, a afirmat actualul Rege al Marii Britanii.

La începutul discursului pe care l-a susținut, Prințul de Wales s-a adresat auditoriului în limba română. “Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România, după trei ani de absență. Gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă”, a spus acesta, în limba română.

Întâlnire la Palatul Cotroceni cu președintele României

Tot în cadrul vizitei private din luna mai a acestui an, pe atunci Prințul Charles, a fost primit la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis cu care a discutat despre relațiile bilaterale și Parteneriatul strategic româno-britanic, ajutorul dat de România Ucrainei și refugiaților ucraineni, despre soluții de limitare a efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, dar și despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaționale privind schimbările climatice.

“Președintele României a subliniat rolul de liant al relației bilaterale pe care îl are comunitatea de români din Marea Britanie, bine integrată și având o contribuție pozitivă în sectoarele esențiale ale economiei și ale societății britanice”, arată sursa citată.

 În ceea ce privește situația gravă de securitate generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, președintele Klaus Iohannis l-a informat pe Prințul Charles despre ajutorul acordat Ucrainei și refugiaților ucraineni de către România, inclusiv privind coordonarea, prin hub-ul umanitar de la Suceava, a eforturilor de sprijin din partea mai multor state în beneficiul Ucrainei.

Lasă un comentariu