PATRIARHUL DANIEL, MESAJ LA MOARTEA REGINEI ELISABETA A II-A: “UN PRIETEN AL POPORULUI ROMÂN ȘI AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE”

Distribuie pe:

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis un mesaj de condoleanțe la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în care subliniază că fostul suveran britanic “a fost un prieten constant al poporului român și, în special, al Bisericii Ortodoxe Române”.

“Suntem profund mișcați de trecerea la Domnul a regretatei Regine Elisabeta a II-a, mama iubită a Majestății Voastre și Suveran al Regatului Unit și al Commonwealth-ului, în ziua de 8 septembrie 2022, în care sărbătorim, în Biserica Ortodoxă, Nașterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria. Cunoaștem legătura apropiată pe care Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a avut-o cu Familia Regală a Românei, în special cu fostul Rege Mihai al României, pe care l-a apreciat atât de mult”, se arată în mesajul transmis de Întâistătătorul BOR Regelui Charles al III-lea.

Patriarhul amintește că, “în același timp, Majestatea Sa a fost un prieten constant al poporului român și, în special, al Bisericii Ortodoxe Române, în strădania de a trece prin vremurile grele ale dictaturii comuniste”.

“În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a rămas în conștiința noastră ca o susținătoare constantă a românilor care s-au stabilit în Regatul Unit și, în general, a României, fiind inspirată de manifestarea statornică de iubire și apreciere a Majestății Voastre pentru țara și poporul nostru. În aceste momente de mare întristare și durere pentru Familia Regală Britanică și pentru Majestatea Voastră, personal, ne rugăm ca sufletul nobil al Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a să se odihnească în pacea, lumina și iubirea Preasfintei Treimi. Veșnica ei pomenire din neam în neam!”, a transmis Patriarhul Daniel.

Lasă un comentariu