MESAJUL CASEI REGALE A ROMÂNIEI

Distribuie pe:

“Majestatea Sa Margareta a României și Alteța Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Suverana britanică a încetat din viață în această seară la Castelul Balmoral, în Scoția”, a transmis, joi seară, Biroul de presă al Majestății Sale Custodele Coroanei.

Regina Elisabeta a II-a și Regele Mihai I, ambii descendenți ai Reginei Victoria, “au fost legați întreaga viață prin afecțiune, admirație și prietenie”, se arată în comunicat.

“Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a avut în Regina Elisabeta a II-a, de-a lungul întregii vieți, un inegalabil sprijin, model de cârmuire regală și curaj, un far luminos. Regina Elisabeta a fost mereu prezentă în viața Familiei Regale române și a păstrat o neîntreruptă legătură de familie. După dispariția Regelui Mihai și a Ducelui de Edinburgh, pentru Majestatea Sa Margareta, Regina Elisabeta a II-a a fost un punct de referință fundamental, un sprijin moral, intelectual, afectiv și instituțional”, subliniază sursa citată.

Custodele Coroanei, Margareta, a trimis o scrisoare noului suveran britanic. “Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale și profunde surse de inspirație”, precizează Casa Regală.

Lasă un comentariu