“DRACULA DOG SHOW” TÂRGU MUREȘ, DIN NOU, PE HARTA MONDIALĂ A CHINOLOGIEI

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, în Târgu Mureș a avut loc “Dracula Dog Show”, cea mai importantă expoziție chinologică din România și una dintre cele mai prestigioase din Europa. La competiție au fost înregistrate peste 900 de înscrieri din 40 de țări, fiind prezente patrupede din 200 de rase. În cadrul evenimentului au avut loc trei expo-ziții internaționale: “Mureș Dog Show”, “Dracula Dog Show” și “Transilvania Dog Show”. Cu această ocazie a fost celebrată și împlinirea a 50 de ani de la Fondarea Asociației Chinologice a județului Mureș și a fost adus un omagiu regretatului arbitru Kelemen Attila.

“Astăzi, Târgu-Mureșul este unul dintre cele mai importante centre ale chinologiei românești iar expoziția organizată aici, Dracula Dog Show, este cel mai important brand al României în lumea chinologică internațională. Dacă spui Finlanda, spui Helsinki Winner. Dacă te gândești la Germania, spui Bundessieger. Dacă e Anglia, e Crufts. Dacă e America, e Westminster. Iar dacă e România, e incontestabil Dracula Dog Show”, a scris pe site-ul competiției Asociația Chinologică Mureș. Aceasta amintește faptul că preocuparea pentru creșterea câinilor de rasă și pentru competițiile canine în Târgu-Mureș a început cu mai bine de un secol în urmă. În 1914, la Târgu-Mureș s-a organizat un concurs de câini de vânătoare.

Asociația Chinologică Mureș a fost înființată în 1972. “În chinologie, Târgu Mureșul este printre primele orașe din România. Nu este întâmplător faptul că, până de curând, alături de București, Asociația Chinologică Mureș a fost singura din România care avea printre membri săi 3 arbitri all-rouder: regretatul Dr. Kelemen Atilla, ing. Lokodi Zsolt și Dr. Cristian Vântu”, se mai arată în mesajul asociației.

Prezent la manifestare, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat că “astăzi vedem rezultatele și succesul, dar ceea ce nu vedem este cantitatea uriașă de energie, de dragoste și de educație care a făcut ca totul să fie posibil. Felicitări organizatorilor!” (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu