ZILELE COMUNEI POGĂCEAUA - DISCURSUL DOAMNEI DEPUTAT DUMITRIȚA GLIGA

Distribuie pe:

“Domnule primar, dragi locuitori ai comunei Pogăceaua,

Vă mulțumesc pentru invitație și mă bucur că pot să fiu prezentă la prima ediție a Zilelor comunei Pogăceaua.

Comuna Pogăceaua este cunoscută cu o imagine bună în rândul așezărilor din Câmpia Transilvaniei. Cu multe localități în componență și cu peste 3.000 de hectare de teren agricol, aici a existat întotdeauna un potențial real de dezvoltare.

Din păcate, zonele rurale din România au intrat după 1989 într-un declin, cu migrare masivă a populației spre zona urbană, sau spre alte țări, în căutarea unui trai mai bun.

În momentul de față, fenomenul depopulării s-a mai calmat puțin. Pe de o parte, oamenii și-au dat seama că liniștea, peisajele, aerul curat și sentimentul de libertate pe care le ai aici, la țară, nu le găsești nicăieri.

Pe de altă parte, la nivel mondial, în ultimii ani, importanța agriculturii a devenit tot mai mare, ceea ce face ca localitățile din mediul rural să revină în atenția guvernelor.

Nu în ultimul rând, tehnologiile existente astăzi în domeniul construcțiilor, transportului, infrastructurii și utilităților fac posibilă realizarea în orice loc a unui nivel de confort pentru locuitori.

Bineînțeles, depinde foarte mult și de implicarea și competența administrațiilor locale. Acolo unde primarii s-au străduit să facă ceva pentru comună, se vede.

Comuna Pogăceaua a făcut un pas important atunci când a decis să-și aleagă un primar tânăr, cu viziune modernă despre rolul administrației publice și cu dorința sinceră de a deschide orizonturi noi pentru comunitate.

După cum se vede, lucrurile încep să se miște. Ieri am vizitat școala și am fost foarte impresionată de ce am văzut acolo. Tot ieri am văzut și că ați reluat campionatul de fotbal între comune, ceea ce este foarte bine pentru revigorarea zonei.

Se simte un suflu nou în Pogăceaua și îl felicit pe domnul primar și echipa ce este alături de el, pentru că a reușit să readucă încrederea și să redea speranța oamenilor.

Din partea mea aveți toată susținerea pentru proiectele de dezvoltare a comunei și de asemenea aveți și sprijinul echipei guvernamentale a PSD.

Iar pentru că în aceste zile s-au împlinit 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu - simbolul patriotismului și luptei noastre pentru libertate, îmi exprim în fața dumneavoastră speranța că nu este departe ziua în care românii nu vor mai trebui să-și caute fericirea prin țări străine. Pentru că nicăieri nu-i mai bine ca acasă.

Cu ocazia primei ediții a Zilelor comunei Pogăceaua, vă doresc să sărbătoriți fericiți mulți ani de acum înainte și să vă atingeți cât mai repede obiectivele pe care vi le-ați propus!”

Lasă un comentariu