IOHANNIS: MORMÂNTUL LUI AVRAM IANCU, UN LOC UNDE NOILE GENERAȚII ÎȘI REAFIRMĂ RĂDĂCINILILE

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis afirmă că participarea unui număr mare de români la serbările de la Țebea arată că noile generații percep mormântul lui Avram Iancu și Gorunul lui Horea ca pe un loc în care își reafirmă rădăcinile, identitatea, patriotismul și respectul față de sacrificiile înaintașilor.

“Comemorăm, astăzi, 150 de ani de la trecerea în panteonul națiunii române a uneia dintre cele mai semnificative personalități din galeria eroilor noștri. Avram Iancu, conducătorul Revoluției din anul 1848 din Transilvania, a fost o figură emblematică a desăvârșirii conștiinței noastre de neam, un erou care și-a dedicat viața și energia interesului poporului său. Evenimentele anuale prilejuite de omagierea lui Avram Iancu, «Crăișorul Munților», dovedesc importanța valorilor și tradițiilor care, protejate și transmise mai departe, ne dau încredere să privim spre un viitor pașnic și prosper. Trasând un arc peste timp, modelul de viață și de autentică dăruire al revoluționarului român pașoptist constituie și în prezent o sursă valoroasă de inspirație”, se arată în mesajul președintelui, prezentat la Țebea de Sergiu Nistor, consilier prezidențial la Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale.

“Transmit salutul meu tuturor celor prezenți la Serbările Naționale, care poartă mai departe cu mândrie amintirea și spiritul lui Avram Iancu. Participarea în fiecare an la acest eveniment a atât de multor români ne arată că noile generații percep acest loc - mormântul lui Avram Iancu și Gorunul lui Horea - ca pe un loc în care își reafirmă rădăcinile, identitatea, patriotismul și respectul față de sacrificiile înaintașilor”, mai spune președintele. (Agerpres)                  

Lasă un comentariu