NICOLAE CIUCĂ LA ȚEBEA: “PENTRU NOI, MEMORIA LUI AVRAM IANCU VA DĂINUI PESTE SECOLE PENTRU CĂ ACEASTĂ LUPTĂ PENTRU ÎNTREGIREA ȘI PROTEJAREA NAȚIUNII NU SE ÎNCHEIE NICIODATĂ”

Distribuie pe:

Câteva mii de oameni au luat parte, pe parcursul zilei de duminică, la ediția din acest a Serbărilor Naționale de la Țebea, dedicate memoriei Eroului Național Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc 150 de ani.

Manifestările comemorative au început dimineața la biserica din cimitirul de la Țebea, cu Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de înalți prelați bisericești, urmată de o slujbă de pomenire a lui Avram Iancu și depunerea de coroane de flori la mormântul acestuia.

La ceremonii au fost prezenți premierul Nicolae Ciucă, miniștri, președinți și parlamentari de la diverse partide politice, lideri județeni și locali din cadrul administrațiilor publice.

“Avram Iancu a fost un adevărat erou al națiunii noastre și un simbol al luptei pentru libertate, dreptate socială și unire națională. Astăzi, la Țebea, am comemorat 150 de ani de la moartea celui supranumit «Crăișorul Munților». Alături de comemorarea omului Avram Iancu, marele nostru revoluționar, om al legii, intelectual pașoptist și patriot, astăzi sărbătorim și națiunea română unită. Visul lui Avram Iancu, lăsat moștenire urmașilor, a fost împlinit: România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil. Pentru noi, memoria lui Avram Iancu va dăinui peste secole pentru că această luptă pentru întregirea și protejarea națiunii nu se încheie niciodată. Avem datoria să îi onorăm faptele și să îi continuăm lupta în mod neobosit, să ne protejăm națiunea și identitatea noastră națională”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

După ceremonialul depunerii coroanelor de flori a urmat o defilare a gărzii de onoare, iar de la ora 14,30 pe scena în aer liber de la Țebea au urcat nume importante ale folclorului românesc, într-un spectacolul organizat de Consiliul Județean Hunedoara prin Centrul de Cultură și Artă.

În acest an, Serbările Naționale de la Țebea au fost programate pe parcursul a două zile, sâmbătă fiind oficiată o slujbă de sfințire a noii picturi din biserica ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”, situată în cimitirul din localitate.

Lasă un comentariu