ZIUA POMPIERILOR LA TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Utilajul de intervenție la incendii de pădure și pe terenuri greu accesibile, autospeciala CBRN, motocicletele și echipamentele de descarcerare, favoritele copiilor de Ziua Pompierului

Utilajul de intervenție la incendii de pădure și pe terenuri greu accesibile, autospeciala CBRN, motocicletele și echipamentele de descarcerare au fost printre cele mai studiate de către copiii care au vizitat, luni, sediul Detașamentului de Pompieri din Târgu Mureș, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș.

“Cei care ne vizitează pot vedea tehnica noastră de intervenție și pot face cunoștință cu colegii din serviciu. Avem aici autospeciale pe diferite tipuri de riscuri, două motociclete care asigură intervenția la accidente rutiere și primul ajutor calificat până la sosirea altor echipaje de intervenție. Avem un UTV ca soluție perfectă de intervenție rapidă, atunci când autoutilitarele convenționale nu pot accesa locațiile greu accesibile, în teren accidentat, zone noroioase, înguste, de pădure sau condiții meteo nefavorabile. Aici se pot vedea ambulanța de terapie intensivă, autospeciale de transport personal și victime multiple, o ambulanță care poate transporta mai multe victime în același timp în caz de accidente colective sau calamități, un spital mobil, o barcă, autospecială de descarcerare, 3 autospeciale cu stingere cu apă și spumă cu diferite capacități, respectiv 2.000 litri de apă, 5.000 și 9.000 de litri, o autospecială de cercetare CBRN destinată intervenției în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice și pentru decontaminarea personalului de intervenție afectat”, le-a spus copiilor locotenent colonel Cristian Porav, locțiitorul comandantului de detașament.

De asemenea, copiilor le-a fost prezentată autoscara mecanică care se ridică până 42 metri, un autocamion de intervenție cu care se transportă materialele și utilajele folosite la intervenții, bărcile și motopompele.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș a anunțat că Stația de Pompieri din Miercurea Nirajului a fost vizitată de un număr record de copii, în timpul evenimentelor organizate ca preambul la Ziua Pompierilor din România.

“În decursul zilei de ieri, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, subunitățile din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Horea al județului Mureș au desfășurat activități de informare preventivă și instruire în domeniul situațiilor de urgență, în rândul vizitatorilor și claselor de elevi care le-au trecut pragul. Colegii noștri din cadrul Stației de Pompieri Miercurea Nirajului au fost încântați să primească cel mai numeros efectiv de vizitatori, astfel încât cei 350 de elevi prezenți pe parcursul zilei în cadrul subunității au participat la prezentarea tehnicii de intervenție din dotare, precum și la activități de informare preventivă și instruire legate de răspunsul în situații de urgență și prim-ajutor. Foarte receptivi și plini de entuziasm, elevii și profesorii însoțitori s-au bucurat de această oportunitate și și-au exprimat dorința de a reveni pentru mai multe detalii și activități legate de situațiile de urgență”, a precizat ISU Mureș, într-un comunicat de presă. (Agerpres)

Lasă un comentariu