ÎNTRE SCENARII NEGRE ȘI POVEȘTI DE ADORMIT COPIII

Distribuie pe:

Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, spune că pentru această iarnă trebuie să fim pregătiți și pentru cel mai negru scenariu și trebuie să umplem depozitele la maximum posibil, în niciun caz să ne mulțumim cu limita de 80% impusă de UE, așa cum tind guvernanții să ne liniștească.

“Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiți și pentru cel mai negru scenariu, trebuie să avem pe masă absolut toate soluțiile posibile și imposibile pentru a trece peste această iarnă”, a spus vicepreședintele ANRE, la emisiunea Talk News de la Profit News TV. “Ne așteaptă o iarnă foarte complicată, și nu din punct de vedere meteorologic, ci al asigurării aprovizionării cu gaze și energie, pentru că sunt foarte multe lucruri impredictibile. Nu știu ce se va întâmpla în piață, nu știu dacă va exista import de gaze din Rusia sau din alte surse și atunci este foarte bine că Dispecerul spune lucrurilor pe nume și se pregătește și pentru cel mai negru scenariu. Este important să fim pregătiți și pentru acest lucru, pentru ca să știm ce avem de făcut”, a comentat Zoltan Nagy-Bege.

Legat de sistemul de compensare a facturilor și discuțiile politice ale momentului, vicele ANRE spune că foarte puțin probabil să mai vedem prețurile din 2020 și 2021, dar nici nu consideră că forțarea consumatorilor să economisească energie e o soluție. Însă spune că ar trebui încurajați prin recompense cei care o fac.

Ciolacu se laudă cu creștere economică peste așteptări și măsuri pentru românii care nu s-au drămuit

Pe de altă parte, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că România va avea o creștere economică peste cea estimată, dar și că deficitul bugetar estimat nu va fi depășit. “Veți vedea că anul acesta vom avea o creștere economică mai mare decât cea estimată. Ne vom încadra în deficitele bugetare estimate, cu adevărat, această creștere economică trebuie să se regăsească și la români și noi trebuie să găsim soluții. (...) Ei s-au gândit că apocalipsa este în pandemie. Nu s-au gândit că după pandemie o să vină și o criză economică, o să vină și un război la frontieră și multe alte lucruri. Că, dacă gândești că poate să vină și ceva mai rău, atunci ar fi avut altă drămuire”, a afirmat Marcel Ciolacu în cadrul unei emisiuni la România Tv.  Liderul PSD a subliniat că Guvernul și coaliția trebuie să găsească soluții “pentru ca românii să-și păstreze puterea de cumpărare”.

În cazul în care cineva dorește să facă economie, e un lucru foarte bun, dar e o decizie personală, care ține de bugetul familiei. Eu nu pot să le cer românilor să vină să facă vreo economie, să stingem becuri. Există și alte state în Uniunea Europeană care nu sunt la capacitatea României. Nu avem o independență energetică, dar nici eu nu i-am pus pe ultimele două guverne să închidem mine și să venim cu niște aberații... o sarabandă de greșeli. Tot răul care se întâmplă în acest moment - haideți să fim corecți, fără să atac pe nimeni personal, coaliția - este de la o liberalizare a prețurilor în energie total haotică, fără niciun fundament. (...) Eu nu am fost ales de oameni să vin să le schimb modul de viață.

Dacă doresc și își permit, să plătească...”, a afirmat Marcel Ciolacu la România TV.

Ciolacu a anunțat că va face o propunere în Parlament pentru ca cei care depășesc plafonul de consum de 255 de kilowați lunar să plătească prețul pieței pentru consumul care depășește acest plafon, iar până în 255 de kilowați să se aplice compensarea.

“Poveștile că rămâne România fără energie sunt pentru adormit copiii, nu va rămâne România fără energie”, a dat asigurări președintele Camerei Deputaților.

Lasă un comentariu