PROIECTELE MARI DE INFRASTRUCTURĂ ALE JUDEȚULUI - ANUNȚ FĂCUT DE PREFECTUL MARA TOGĂNEL

Distribuie pe:

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat stadiul principalelor proiecte de infrastructură care se derulează în județul Mureș. Referitor la centura municipiului Târgu Mureș, care va lega localitățile Ernei, Livezeni și Corunca, prefectul de Mureș a anunțat că proiectul tehnic pentru această investiție a fost predat la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. “Solicit des informații despre proiectele importante de infrastructură rutieră din județul Mureș și urmăresc modul în care traversăm fiecare etapă. Noutatea de astăzi vizează Centura Târgu Mureșului, pentru care tocmai a fost predat proiectul tehnic, termenul de predare fiind 8 septembrie. Proiectul tehnic va fi verificat de către DRDP Brașov, iar dacă nu vor fi erori, acesta va fi trimis către CNAIR, pasul final fiind aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a transmis prefectul de Mureș pe pagina oficială de Facebook.

Se semnează contractul pentru Centura Sighișoara

În data de 5 septembrie a fost ultima zi în care putea fi contestat rezultatul reevaluării ofertelor depuse pentru proiectarea și execuția Centurii Sighișoara. Prefectul județului Mureș afirmă despre acest proiect: “Contractul pentru proiectarea și execuția Centurii Sighișoara va fi semnat în câteva zile. Pentru că nu au fost înregistrate contestații, asocierea condusă de constructorul Clean Prest Activ va semna contractul care prevede o durată de 38 de luni, din care 14 pentru proiectare și 24 pentru execuție. Varianta de ocolire Sighișoara, un proiect de aproape 300 milioane de lei, are o lungime de 13 km și va avea câte o bandă pe sens. Traseul ocolitoarei se desprinde din DN13 în partea de est a municipiului, în apropierea localității Albești, după care se îndreaptă către nord-est, revenind în DN 13 în apropierea localității Hetiur.”

Mai aproape de startul lucrărilor la Centura Reghinului

Guvernul României a inclus pe ordinea de zi a ședinței din 7 septembrie un proiect important referitor la varianta de ocolire a municipiului Reghin.

“Infrastructura județului Mureș, pe sensul unic al dezvoltării. Guvernul României condus de premierul Nicolae Ciucă a aprobat indicatorii tehnico - economici pentru Centura Reghinului. Anul acesta va fi lansată licitația pentru proiectare și execuție, varianta de ocolire a Reghinului urmând să aibă aproximativ 12 kilometri, valoarea totală a proiectului depășind 600 milioane de lei. Traseul variantei de ocolire pornește din intersecția dintre DN15A și DN16, punctul final fiind în drumul național DN15 Reghin -Toplița”, a mai anunțat prefectul de Mureș, Mara Togănel.

Lasă un comentariu