PROIECTUL ERASMUS K2 “WHEEL DONE SCHOOL”, FINALIZAT LA LICEUL TEHNOLOGIC “AUREL PERSU” DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Dorința de autodepășire a omului îl ridică mai sus, mai aproape de Dumnezeu, îl face să-și îndeplinească menirea, aceea de a dărui, de construi o societate mai bună, mai frumoasă și mai plină de iubire. Colaborarea dintre oameni arată câtă măreție se poate naște din îmbinarea mai multor idei. Secretul unei reușite este dorința de autodepășire, mai mult, este dorința de a fi util societății. O modalitate de a dărui, în societatea modernă, este parteneriatul între oameni, între instituții și între școli.

Proiectul Erasmus K2 “Wheel done school” este rodul parteneriatului între: Liceul Tehnologic “Aurel Persu” din Târgu-Mureș, Societatea privată SC VLADADEL SRL din Târgu-Mureș, Associazione Formatione Profesionale Patronato San Vicenzo, din Bergamo, Italia, și EFA Moratalaz, din Manzanares, Spania. Acest proiect a avut susținerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, a Consiliul Local Târgu Mureș, a SC Aliat SRL, a SC BMW X CARS SRL și a Liceului Tehnologic “Traian Vuia” din Târgu-Mureș.

Proiectul a fost inițiat, în anul 2018, în calitate de coordonator, de domnul Bendriș Daniel, director la acea vreme al Liceului Tehnologic “Aurel Persu”, împreună cu membrii: director adjunct Ciprian Ioan Soțan, consilier edu-cativ Czinca Ovidiu, profesor Suciu Alexandru Mihai și profesor Matei Ana Mihaela. De-a lungul timpului, datorită unor cauze obiective, proiectul a avut mai mulți coordonatori: domnul Constantin Bogoșel, domnul Ioan Ciprian Soțan. În prezent, echipa de proiect este compusă din următorii profesori: coordonator Mihai Ungvari și membrii: Ciprian Soțan, Ana Matei, Suciu Alexandru și Angela Dragotă.

Echipa de proiect din partea mediului privat, reprezentanții societății SC Vladadel SRL: Ioan Bota, Violeta Bota, Daniel Bota și Florin Crăciun. O echipă care susține pregătirea profesională a elevilor prin toate modalitățile. Își oferă serviciile, utilajele profesionale, dar și cunoștințele, au disponibilitate de a colabora cu școala pentru ca tinerii să-și însușească toate valorile ce le sunt necesare în procesul de integrare, cu success, pe piața muncii.

S-a dorit ca spre finalul acestei colaborări să se evidențieze importanța, utilitatea, dar și succesul de care s-a bucurat, mai ales în rândul elevilor. Astfel, în data de 31.08.2022, în Sala de Conferințe a Societății private SC VLADADEL SRL din Târgu-Mureș, s-au reunit partenerii acestui proiect pentru a săbători rodul muncii dânșilor.

Au participat: reprezentantul Consiliului Local Târgu-Mureș, domnul Pui Sebastian, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Mureș - domnul inspector Daniel Bendriș, domnul Constantin Bogoșel - director al Liceului Tehnologic “Aurel Persu” din Târgu-Mureș și domnul Cristian Dragomir - director al Liceului Tehnologic “Aurel Vuia”. Au fost prezenți și invitați ai mediului privat, societăți care participă consecvent la procesul de învățământ mureșean prin contractele de pregătire profesională ce se derulează an de an cu Liceul Tehnologic “Aurel Persu” din Târgu Mureș. Amintim: reprezentantul SC ALIAT SRL - domnul Marius Corfar, reprezentantul SC BMW X CARS SRL - Ciochina Florin Cătălin, reprezentând firme private care își aduc contribuția în dezvoltarea profesională a tinerilor, asigurându-le un mediu de pregătire conform cu cerințele pieței muncii.

La acest eveniment a fost prezent și fostul elev al Liceului Tehnologic “Aurel Persu”, domnul Andrei Fărcaș, proprietar al unei afaceri private, al unui service auto, un domn care își dorește să fie la curent cu tot ce se întâmplă și cu tot ce este nou în domeniu. Dânsul își dorește să sprijine școala din care provine, în pregătirea profesională a tinerilor. Avem dovada vie a succesului.

Întreaga activitate desfășurată pe parcursul celor trei ani au mobilizat profesori și elevi din cele trei țări europene: România, Spania și Italia. Vizitele la atelierele service auto din Italia, Spania și România, atelierele de lucru, workshop-urile compun tabloul complet al Priectului Erasmus K2 “Wheel done School”. În cadrul evenimentului, găzduit de Sc Vladadel SRL, domnul profesor Mihai Ungvari, în calitate de coordonator, a acordat diplome tuturor celor care au sprijinit întregul efort și invitaților, ca semn de recunoștință a susținerii ce a simțit-o întreaga echipă de proiect.

Ce este frumos, este faptul că se poate! Putem susține tinerii, insuflându-le dragostea pentru muncă, sprijinindu-i să devină buni profesioniști. Felicitări întregii echipe de proiect! Felicitări Consiliului Local Târgu-Mureș! Felicitări conducerii Liceului Tehnologic “Aurel Persu din Târgu-Mureș! Felicitări conducerii Sc Vladadel SRL! Fie ca și în viitor, comunitatea mureșeană să beneficieze de asemenea colaborări fructuoase!

Text: GABRIELA BORDA Foto: SOȚAN IOAN CIPRIAN

Lasă un comentariu