PLOAIA A OFERIT UN CÂȘTIGĂTOR SURPRIZĂ LA SUPER RALLY CRAIOVA

Distribuie pe:

Furtuna care s-a abătut asupra Craiovei chiar în momentul în care favoriții de la etapa de Super Rally se pregăteau să intre pe traseu a oferit un câștigător surpriză pentru această etapă. Totodată, vremea a fost cea care a relansat lupta pentru titlu, iar Costel Cășuneanu mai poate spera că îl va învinge pe Jerome France până la finalul sezonului.

La antrenamentele libere, cursa s-a desfășurat după tiparul deja obișnuit, cu prototipurile în vârful clasamentului, iar francezul Jerome France (Nova Proto) chiar a stabilit un nou record de timp pentru circuitul urban din Craiova, un spectaculos 03:05,522, cu 10 secunde mai bun decât în 2021. În urma sa, Mihai Leu (Radical SR8) și Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5), diferența totală dintre cei trei fiind de doar 3 secunde.

Nimic nu prevestea schimbarea incredibilă din vârful clasamentului. Deși se anunța ploaie, favoriții ar fi avut timp să intre pe traseu uscat în timp util, dacă nu ar fi fost incidentele de cursă cu Didier Balcaen (Formula Renault) și Aurelian Andronache (Speed Car GT). Întârzierea cu reluare a startului a fost un coșmar mai ales pentru Leu și France, care se băteau pentru prima poziție. Pe ploaie torențială și un traseu alunecos, niciunul nu s-a mai putut apropia de timpul personal din antrenamente și nici măcar de cel al juniorului Bogdan Duma (Mitsubishi Lancer Evo 9), care obținuse un 03:17,772 în cursă, atunci când asfaltul era uscat și a câștigat astfel prima sa cursă din carieră la super rally. Podiumul a fost completat de Leo Borlovan (Funyo) și Vali Porcișteanu (Mitsubishi Evo B), de asemenea o premieră pentru acest sezon.

France a încheiat în 03:39,263, iar Leu cu un timp de 03:56,555, s-a clasat doar pe 16 la general. Singurul care a forțat cu succes pe ploaie a fost Costel Cășuneanu. Deși a fost cu 20 de secunde mai lent decât în antrenamente, Cășuneanu a încheiat totuși pe 5 la Craiova. Rezultatul, coroborat cu eșecurile lui France și Leu, îi dau speranțe, cel puțin matematice, pilotului originar din Bacău că poate deveni din nou campion. Cu două etape înainte de final, France e pe 1 cu 77 de puncte, urmat de Cășuneanu cu 58 și Leu cu 51. Pe 1 octombrie urmează etapa de la București, cu un traseu unde Cășuneanu e considerat mare favorit.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu