CIUCĂ: ȘCOLILE DIN PROGRAMUL “MASA CALDĂ” SĂ FIE ALESE DINTRE CELE CARE AU CU ADEVĂRAT NEVOIE

Distribuie pe:

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, vineri, că Guvernul va aproba normele metodologice de aplicare a programului “Masa Caldă” și a exprimat convingerea că Ministerul Educației va lua măsuri astfel încât școlile care vor beneficia de acest program să fie dintre cele care au cu adevărat nevoie.

“Astăzi vom duce la bun sfârșit ceea ce am asumat în ședința de guvern de miercuri, și anume aprobăm hotărârea de Guvern pentru normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de Guvern 105/2022 privind aprobarea continuării Programului pilot pentru suportul alimentar pentru preșcolari și elevi în 350 de școli. Sunt convins că la nivelul Ministerului Educației vor fi luate măsuri astfel încât aceste școli să fie alese dintre cele care au cu adevărat nevoie și să aibă o repartizare unitară și echilibrată la nivelul întregii țări pentru fiecare județ în parte, în mod deosebit acolo unde este cu adevărat nevoie”, a afirmat Ciucă, în începutul ședinței de guvern.

Premierul a anunțat că în ședință va fi aprobată și Hotărârea de Guvern inițiată de Ministerul Muncii, care prevede normele metodologice privind aplicarea legii 196 din 2016 privind nivelul venitului minim de incluziune.

Miercuri, Guvernul a aprobat Ordonanța de urgență prin care numărul școlilor incluse în Programul “Masă caldă” a fost crescut de la 300 la 350.

“Este un lucru extrem de important, în fiecare județ, numărul școlilor care vor beneficia de Programul «Masă caldă» este cel puțin dublu. Există județe în care numărul școlilor beneficiare se triplează. Aceasta este o măsură importantă, deoarece, de foarte multe ori, masa face diferența între decizia părinților de a-și trimite copiii la școală și de a nu-și trimite copiii la școală”, a declarat Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

Potrivit ministrului, dacă Parlamentul va aproba în acest an inițiativa legislativă privind proiectul “România Educată”, din septembrie 2023, numărul beneficiarilor de masă caldă va crește la cel puțin un milion de elevi. (Agerpres)

CIUCĂ: DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI A SCĂZUT FAȚĂ DE ANUL TRECUT

Datoria publică a României a scăzut în acest moment față de 2021, iar deficitul bugetar este sub 2,5%, a afirmat, vineri, premierul Nicolae Ciucă.

El și-a exprimat speranța că datoria publică va putea fi scăzută sub 50%.

“În acest moment, deficitul, la analiza pe primele șapte luni, este de 2,41%. Ca atare, în momentul de față, atât creșterea economică, cât și măsurile care au fost la nivelul Guvernului au dus la anumite efecte. De asemenea, datoria publică a României în acest moment a scăzut față de anul trecut și sperăm să o menținem în această tendință, reușind să coborâm sub 50%”, a spus prim-ministrul, în cadrul unei declarații de presă, la Bucharest Security Conference. (Agerpres)

Lasă un comentariu