ÎN ACEST SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ, INSTABILITATE ATMOSFERICĂ, ALERTĂ DE VÂNT PUTERNIC

Distribuie pe:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, ieri, două atenționări Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, respectiv o alertă de vânt puternic, ce vizează treptat întreaga țară, până duminică seara.

Primul Cod galben de vreme rea va fi valabil până în 17 septembrie, ora 12.00, în Banat, Oltenia, local în Crișana, Transilvania, Muntenia, în sudul și centrul Moldovei, precum și în zonele de munte. În aceste regiuni, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 - 30 l/mp și izolat 40 - 50 l/mp.

În perioada 17 septembrie, ora 12.00 - 18 septembrie, ora 20.00, va fi în vigoare al doilea Cod galben de instabilitate atmosferică și cantități de apă în vestul, nordul și centrul țării.

În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 - 30 l/mp și izolat 40 - 60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică, aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Duminică, vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru, iar în zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte. Pe parcursul zilei de 18 septembrie, între orele 2.00-20.00, în toate regiunile, vântul se va intensifica treptat.

Lasă un comentariu