MINISTRUL APĂRĂRII, PREZENT LA CEREMONIA DE DESCHIDERE A NOULUI AN UNIVERSITAR LA UMFST “GEORGE EMIL PALADE” DIN TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Ieri, cu începere de la ora 10.00, în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș, a avut loc ceremonia de deschidere a noului an universitar al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu Mureș. La manifestarea deschisă de rectorul UMFST, prof. dr. Leonard Azamfirei, alături de membrii comunității academice, cadre didactice și studenți, dar mai ales proaspeții boboci din cadrul facultăților de Medicină, Medicină în limba engleză, Medicină Dentară, Farmacie, Inginerie și Tehnologia Informației, Științe și Litere “Petru Maior” și Economie și Drept, la manifestare a fost prezent ministrul apărării, Vasile Dîncu.

În discursul său, acesta a precizat că medicina militară va fi una dintre “reginele” proiectelor de dezvoltare a apărării naționale. Ministrul a arătat că medicii militari sunt, prin dedicare și prin valorile pe care le reprezintă, unii din cei mai importanți profesioniști ai Armatei Române și că îi invită și pe alți studenți de la medicină să vină înspre medicina militară. În acest an, planul de școlarizare al Ministerului Apărării Naționale a adus la secția de pregătire medico-militară din Târgu Mureș 30 de locuri la specializarea medicină în anul I, iar la catedra de pregătire și perfecționare medico-militară din București sunt 67 de locuri la medicină, medicină dentară și farmacie. În total, în cadrul UMFST Târgu Mureș învață 198 de studenți militari, 30 în anul I, câte 15 în anul II și III, 54 în anul IV, 64 în anul V și 20 în anul VI.

Foto: Iosif Trif

Lasă un comentariu