CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ LA TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Săptămâna aceasta, Asociația Internațională a Polițiștilor Mureș are deosebita plăcere de a fi gazda mai multor delegații străine.

În perioada 19 - 22 septembrie a.c., la Târgu Mureș, va avea loc o conferință internațională organizată de I.P.A. România și I.P.A. Regiunea Mureș, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Mureș și Consiliul Județean Mureș.

Peste 30 de membri I.P.A. din Austria, Bulgaria, Ungaria, Macedonia de Nord, Grecia, Polonia, Moldova, Spania, Canada, dar și din România vor fi prezenți la acest eveniment.

Pe parcursul a 3 zile, în cadrul evenimentului, vor fi abordate subiecte legate de tânăra generație în fața provocărilor lumii moderne, respectiv efectele consumului de droguri în rândul tinerilor, buyllingul și violența în școli.

Elevi și cadre didactice din municipiul Târgu Mureș vor fi prezenți la această conferință pentru a afla modul de combatere și prevenire a acestor fapte în sistemul de învățământ din alte țări.

De asemenea, va fi vizitat un liceu din municipiul Sighișoara, unde, atât cu elevii, cât și cu profesorii, vor fi purtate discuții libere cu privire la viziunile și propunerile lor asupra drogurilor, alcoolului, violenței în școli și prevenirii lor.

Totodată, această întrunire va avea și o latură cultural - artistică, ce constă în prezentarea municipiului Sighișoara și a municipiului Târgu Mureș, localități unde vor vizita Palatului Culturii și Cetatea Medievală.

PERCHEZIȚII PENTRU FURT CALIFICAT

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Reghin, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Reghin, efectuează 5 percheziții domiciliare, în Reghin, județul Mureș.

Activitățile se desfășoară în două dosare penale instrumentate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Reghin, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de furt calificat.

În fapt, polițiștii au documentat activitatea infracțională a 5 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care, în perioada 1-7 septembrie a.c., au comis mai multe infracțiuni de furt calificat, din depozitul unei societăți comerciale de pe raza municipiului Reghin.

Prejudiciul a fost recuperat parțial.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu