INVITAȚIE LA TEATRU “NIȘTE FETE”

Distribuie pe:

Teatrul Național Târgu-Mureș - Compania “Liviu Rebreanu” prezintă un spectacol care va face deliciul tuturor celor care cred că teme precum dragostea, regretul, vinovăția, minciuna și memoria sunt din ce în ce mai previzibile. Reprezentația va avea loc duminică, 25 septembrie, ora 19.30, în Sala Mică. Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

Regizoarea Laura Moldovan, cunoscută publicului mureșean pentru spectacolele de succes “Toate mi se întâmplă numai mie” de Mihai Ignat și “Detectorul de minciuni” de Vasili Sigarev, aduce pe scena Sălii Mici un text semnat de unul dintre cei mai cunoscuți dramaturgi americani contemporani - Neil LaBute - și o distribuție de excepție.

Un afemeiat trecut de 30 de ani, și la un pas de însurătoare, face bilanțul trecutului său amoros și constată că nu e tocmai onorabil. Fostul macho aflat în curs de reabilitare își dă seama că nu s-a purtat bine cu multe dintre fostele sale partenere, iar acum, înainte de a se căsători, decide să se reîntâlnească cu cinci dintre ele pentru a-și înfrunta conștiința și, poate, pentru a reuși să și-o ușureze.

Piesa lui Neil LaBute explorează dinamica tensionată dintre sexe, relațiile complicate dintre motivațiile acestora și propriile temeri sau lașități, dar și efectul pe care trecerea timpului îl are în viețile oamenilor. “Niște fete” e o comedie amară despre destinele a cinci femei de vârste și din locuri diferite, legate de un bărbat care le-a marcat.

“Niște fete sau posibil și imposibil, asumare și introspecție, căsătorie și carieră. Într-o societate în care relațiile interumane se clădesc și se prăbușesc ușor, când ambițiile sau lipsa de asumare a propriilor fapte schimbă destine, LaBute testează cât de subțire e linia dintre corect și incorect și, mai ales, cât de ușor se trece granița dintre ele având ca singur scop succesul.” Laura Moldovan, regizoarea spectacolului Laura Moldovan a mai pus în scenă următoarele piese ale lui Neil LaBute: “Autobahn” la Teatrul de Nord din Satu Mare, în 2016 și “Fat Pig” la Teatrul Dramatic “Fani Tardini” din Galați, în 2016.

Din distribuție fac parte actorii Theo MARTON, Delia BĂLAȘA, Dana PANCU, Gabriela BACALI, Georgiana GHERGU, Steliana BĂLĂCIANU și Dorothea MOLDOVAN.

Regia este semnată de Laura MOLDOVAN, scenografia a fost realizată de Irina CHIRILĂ, traducerea textului îi aparține lui Bogdan BUDEȘ, iar regia tehnică este asigurată de Teodora CRĂCIUN.

“Laura Moldovan nu apelează la artificii de suprafață, ci lasă povestea să fie spusă ușor, simplu, fără mari explozii, principalul scop fiind, se pare, conturarea unor identități care au supraviețuit și s-au rafinat în funcție de durerea suferită după o părăsire fără explicații.” Irina Cerchia în Revista Amfiteatru (T.N. Tg Mureș, Compania “Liviu Rebreanu”)

Lasă un comentariu