EMIL SĂNDOI, ÎNAINTEA MECIURILOR CU SPANIA U21 ȘI OLANDA U21: “DORIM SĂ FACEM O FIGURĂ FRUMOASĂ”

Distribuie pe:

Naționala U21 a României continuă pregătirea pentru turneul final din 2023, găzduit de România și Georgia. În luna septembrie, tricolorii Under 21 vor disputa două jocuri amicale, ambele la Cluj-Napoca. Timp de 11 zile, selecționata Under 21 a României s-a mutat la Cluj-Napoca. Aici, tricolorii vor disputa două meciuri amicale cu selecționatele similare din Spania și Țările de Jos. Emil Săndoi vrea să facă o figură frumoasă în cele două amicale. “Chiar dacă întâlnim două dintre cele mai puternice selecționate din Europa și din lume la nivel de tineret, ne dorim să facem o figură frumoasă. Și pentru mine este prima acțiune pe care o am la acest lot, încerc într-un timp foarte scurt să le descopăr toate calitățile și să le pun în valoare. Și sunt convins că avem băieți de caracter aici.

În ultima perioadă au ieșit mai mulți jucători tineri la rampă, au fost și șapte goluri marcate de jucători tineri pe parcursul unei etape. E un lucru îmbucurător, mă bucur cel mai mult pentru ei, pentru că rezultatul îți dă o anumită încredere și pot crește într-o anume maturitate fotbalistică. Îmi doresc ca ei să aibă evoluții bune în continuare la echipele de club și aici să ajungă fără accidentări și dornici să demonstreze și să obțină rezultate bune”, a declarat Săndoi, pentru site-ul oficial al FRF.

TROFEUL CARPAȚI, LA BISTRIȚA

Naționala de handbal feminin va evolua, între 26-28 septembrie, la Trofeul Carpați, alături de Spania, Austria și Serbia. Noul antrenor al reprezentativei, Florentin Pera, a convocat 21 de jucătoare. Lotul convocat pentru Trofeul Carpați este format din jucătoarele: Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă - portari, Cristina Neagu, Bianca Bazaliu, Laura Pristăvița, Eliza Buceschi, Sorina Tîrcă Grozav, Bianca Harabagiu, Mădălina Zamfirescu, Daria Bucur, Anca Mițicuș, Nicoleta Dincă, Sonia Seraficeanu, Alexandra Dindiligan, Corina Lupei, Alexandra Badea, Andra Moroianu, Crina Pintea, Lorena Ostase, Bianca Țîrle.

Programul turneului este următorul: Serbia - Spania (ora 17.30) și România - Austria (20.00), în 26 septembrie; Austria - Spania (17.30) și România - Serbia (20.00), în 27 septembrie; Serbia - Austria (17.30) și România - Spania (20.00), în 28 septembrie. Naționala României pregătește participarea la Campionatul European din luna noiembrie, Trofeul Carpați fiind prima acțiune sub comanda noului antrenor Florentin Pera.

STANCIU, DECIS ÎNAINTE DE MECIURILE ROMÂNIEI: “SUNT PREGĂTIT MEREU SĂ ÎMI ASUM ROLUL DE LIDER!”

Nicolae Stanciu a fost primul tricolor ajuns în cantonamentul echipei naționale pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia-Herțegovina, din Liga Națiunilor. Mijlocașul a sosit din China încă de joi și a efectuat deja două ședințe de pregătire sub supravegherea preparatorilor fizici Cristian Dragotă și Miodrag Todorov. Internaționalul român se află în perioada de refacere după o accidentare suferită la echipa de club și va fi supus unor investigații suplimentare. Stanciu a oferit un interviu pentru FRF TV. Mijlocașul român speră să îi aducă din nou pe suporterii români la stadion. De asemenea, el a precizat că este decis să își asume rolul de lider al echipei naționale.

Sunt pregătit mereu să îmi asum rolul de lider!”

“Mă bucur să fiu aici. Mi-au lipsit colegii, oamenii de la Mogoșoaia, tot ce înseamnă echipa națională. Îmi doream extrem de mult să fiu din nou printre tricolori și mereu e un sentiment aparte să pot să îmi reprezint țara. Am vorbit destul de des cu selecționerul, nu doar acum, ci și în iunie, când nu s-a putut să fiu convocat. Am vorbit despre mai multe lucruri (n.r. - cu Edi Iordănescu). Abia aștept să lucrăm împreună! Sincer, am suferit la fel de mult precum cei care au fost aici. N-au fost meciurile pe care ni le doream și rezultatele. Dar vrem să ne focusăm pe aceste două meciuri rămase din Liga Națiunilor și să mai îndulcim situația.

Trebuie să fim uniți și să formăm acea maturitate. Jucătorii tineri nu sunt suficient de maturi, dar au văzut anul acesta ce înseamnă să fii la echipa mare. Cred că, după aceste două meciuri din Liga Națiunilor și meciurile amicale din luna noiembrie, vom fi mult mai bine și la anul vom face tot ce depinde de noi ca să ajungem la turneul final.

Am mare încredere că vom reuși, am încredere în această echipă. Chiar dacă suporterii români nu mai au încredere în noi acum, sper să-i aducem aproape de noi și să reușim să ne calificăm la Campionatul European.

Sunt pregătit mereu să îmi asum rolul de lider. Am un respect enorm pentru Vlad (Chiricheș), el este liderul acestei echipe. Este o pierdere imensă pentru noi. Dar am făcut lucrul ăsta de mai mulți ani, când au venit jucători noi, tineri. Mereu am fost alături de ei și am încercat să ajut pe toată lumea să se integreze”, a spus Nicolae Stanciu, într-un interviu pentru FRF TV.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu