BANII CONTEAZĂ MAI MULT DECÂT TIMPUL LIBER PENTRU GEN Z ȘI MILLENNIALS - ANGAJAȚII TRECUȚI DE 42 DE ANI PREȚUIESC MAI MULT SĂNĂTATEA ȘI TIMPUL CU CEI DRAGI

Distribuie pe:

Conform unui sondaj de opinie efectuat în perioada 27 august - 11 septembrie pe un eșantion de 1.272 utilizatori de internet de către platfoma de recrutare BestJobs, cu sediul în Târgu Mureș, și remis redacției Cuvântul liber, “cu generația Millennials predominantă pe piața muncii și odată cu introducerea angajaților din Gen Z, s-a schimbat și cultura organizațională, accentul fiind pus mai mult pe bunăstare și flexibilitate. Cu toate acestea, 53% dintre tinerii generației Z și 45% dintre Millennials ar alege câștigarea unui venit mai mare, care să le asigure menținerea stilului de viață confortabil și lipsit de griji, versus mai multe zile de concediu”.

Sondajul efectuat recent arată că 23% dintre tinerii din Generația Z caută oportunități prin care să se dezvolte profesional, chiar și făcând compromisuri privind salariul, în comparație cu 10% dintre Millennials și 6% dintre cei din Generația X. Totodată, timpul liber petrecut cu familia sau cei dragi este o alegere mai bună decât venitul crescut pentru 17% dintre tineri, 25% dintre Millennials și 17% din Gen X.

Odată cu înaintarea în vârstă, angajații acordă o importanță mai mare și sănătății personale și a celor din jur. Pentru cei din Generația X și cei de peste 58 de ani, venitul rămâne principala alegere în mai puțin de 40% din cazuri. În schimb, 45% dintre Boomers și 32% dintre cei din Generația X declară că în această etapă a vieții lor, sănătatea este pe primul loc, mai presus de venit sau timp liber. De la Gen Z la Boomers, preferințele angajaților la job sunt despre bunăstare, stabilitate și relații. Salariul este un criteriu comun.

Când vine vorba de jobul pe care îl au în prezent, tinerii din Generația Z apreciază cel mai mult salariul (40%), posibilitatea de a lucra de la distanță (33%) și flexibilitatea programului (27%). Millennials se bucură și ei de salariu (48%), dar apreciază și siguranța locului de muncă (31%) și echilibrul între viața profesională și cea privată (29%). În timp ce persoanele cu vârsta între 42 și 57 de ani apreciază aceleași lucruri ca Millennials, cei trecuți de 58 de ani aleg, după salariu, relațiile avute cu colegii (37%), comunicarea cu superiorii (25%) și beneficiile extrasalariale (18%).

Generația X se referă la persoanele născute în intervalul aproximativ 1961-1980.

Milenialii sunt născuți la nceputul anilor 1980 și mijlocul anilor 1990.

Generația Z, sau Gen Z pe scurt, este cohorta demografică ce se succede milenialilor, nașterea celor din această generație a început în anul 1997 și s-a terminat în anul 2012.

Lasă un comentariu