“DU-TE DOR CU MUREȘUL” FESTIVALUL CONCURS NAȚIONAL DE INTERPRETARE A MUZICII POPULARE ROMÂNEȘTI

Distribuie pe:

Astăzi, 23 septembrie, începând cu ora 18, pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureș, are loc cea de-a IV-a ediție a Festivalului Concurs Național de Interpretare a muzicii populare românești

“DU-TE DOR CU MUREȘUL”. Inițiată, în urmă cu 4 ani, de “Asociația Culturală Mureșul Superior”, manifestarea este dedicată tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani și își propune să descopere și promoveze noi tinere talente interpretative, să pună în valoare cântecul tradițional autentic și introducerea sa în circuitul valorilor spirituale și să prezinte nealterată frumusețea costumului tradițional din toate zonele folclorice ale țării.

În acest an, organizatorii evenimentului sunt Asociația Culturală “Din Zestrea Ardealului”, în parteneriat cu Asociația “De la Români pentru Români”, Centrul Cultural “Augustin Bena” din Alba și Centrul Județean pentru Cultura Tradițională și Educație Artistică - Mureș. Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului Târgu Mureș și Consiliului Județean Mureș.

Astăzi, pe scena Palatului Culturii din Târgu Mureș evoluează în concurs 18 tineri interpreți din aproape toate zonele folclorice ale țării, precum și artiști îndrăgiți ai folclorului românesc: Veta Biriș, Leontina Fărcaș, Roxana Reche, Ciprian și Mihaela Istrate, Marian Suciu și câștigătorul ediției anterioare, Cosmin Cotârlă. Toți vor fi acompaniați de orchestra populară a Centrului Cultural “Augustin Bena” din Alba, dirijor Alexandru Pal.

Concursul se derulează pe o singură secțiune - soliști vocali. Repertoriul concurenților va pune în valoare specificul zonei etnofolclorice pe care o reprezintă, iar prin interpretarea cântecelor alese vor dezvălui, cu siguranță, publicului spectator, și nu numai, noi talente interpretative.

An de an, Festivalul a crescut atât prin prisma valorii interpreților prezenți în recital și a concurenților care au evoluat în concurs, cât și datorită preocupării și eforturilor constante ale organizatorilor de a inova și de a ridica standardele de exigență, a subliniat Ioan Cristian Țăran, directorul Festivalului.

LETIȚIA BOTA

Lasă un comentariu