SPECTACOLUL TRĂDARE VA PARTICIPA LA FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU

Distribuie pe:

Teatrul Național din Târgu Mureș anunță “cu bucurie”, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că spectacolul TRĂDARE, de Harold Pinter, în regia lui Bobi Pricop, va participa la cea de-a 32-a ediție a Festivalului Național de Teatru de la București (5-13 noiembrie 2022). Selecția a fost făcută de echipa curatorială formată din criticii Oana Cristea Grigorescu, Mihaela Michailov și Călin Ciobotari și a avut în vedere exclusiv spectacole produse în stagiunea 2021-2022. Spectacolul TRĂDARE va fi inclus în secțiunea Istorii fluide, subsecțiunea Micro-istorii. Familii scindate.

“Pe fundalul aparent idilic al unor familii “de succes”, se proiectează eșecul a trei adulți incapabili să-și gestioneze prieteniile, pasiunile și duplicitatea care începe să le definească viețile. Aceasta este tema centrală a piesei “Trădare”, scrisă de dramaturgul englez Harold Piner, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură. O reconstituire percutantă, în cronologie inversă, a formării și dezintegrării unui triunghi amoros, prin retrăirea momentelor esențiale în care trădarea a devenit adevărata natură a relațiilor de prietenie, iubire și încredere”, se arată în comunicatul transmis de naționalul târgumureșean.

Traducerea piesei e semnată de Bobi PRICOP, scenografia îi aparține Oanei MICU, coregrafia a fost realizată de Eduard GABIA, regia tehnică e asigurată de Teodora CRĂCIUN, iar lighting design-ul e realizat de Attila KÁSZONI. Din distribuție fac parte actorii Elena PUREA, Richard BALINT, Theo MARTON și Mihai CRĂCIUN.

Participarea la FNT va fi cea de-a treia prezență a spectacolului TRĂDARE în cadrul unui festival, după reprezentația susținută în luna iunie, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și reprezentația care va avea loc în 22 septembrie, la Chișinău, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale.

Lasă un comentariu