POLOIȘTII TRICOLORI U19 AU OBȚINUT PRIMA VICTORIE

Distribuie pe:

Echipa masculină de polo pe apă Under 19 a României joacă la Campionatul European din Muntenegru, găzduit de Podgorica. Tinerii noștri poloiști, antrenați de Alexandru Deacu, au terminat ultimii grupa C, încheiată marți, 20 septembrie, cu meciurile: Grecia - Germania 13-4 și Serbia - România 14-6. Miercuri, 21 septembrie, România a învins Cehia cu 16-7, într-o partidă de clasament, pentru locurile 13-16. Aceasta este prima victorie a poloiștilor noștri la actuala ediție a turneului final. Sâmbătă, de la ora 17.00, naționala tricoloră va întâlni Turcia, iar învingătoarea se va situa pe locul 13 în ierarhia finală.

ROMÂNIA UNDER 19, EGAL CU LETONIA

În perioada 21-27 septembrie, România găzduiește turneul grupei a 6-a de calificare la Turul de Elită pentru Campionatul European de fotbal Under 19 de anul viitor. Pe lângă naționala României, antrenată de Alexandru Pelici, mai participă Letonia, Lituania și Austria. Din lotul nostru face parte și mijlocașul cu rădăcini egiptene Omar El Sawy, originar din Tg. Mureș.

Meciurile inaugurale au avut loc miercuri, 21 septembrie, la Buftea: Austria - Lituania 2-0 și Letonia - România 0-0. Următoarele partide se vor derula sâmbătă, 24 septembrie: Austria - Letonia (de la ora 15.00, la Buftea) și România - Lituania (începând cu ora 20.00, pe stadionul “Anghel Iordănescu” din Voluntari). Ultimele jocuri sunt programate marți, 27 septembrie, de la ora 18.00: Lituania - Letonia (la Buftea) și România - Austria (pe stadionul “Anghel Iordănescu” din Voluntari). Primele două se vor califica la Turul de Elită, împreună cu echipa de pe locul al treilea cu cele mai bune rezultate obținute în fața primelor două clasate.

CSO VOLUNTARI A CÂȘTIGAT DISPUTA CU LEICESTER RIDERS DIN PRELIMINARIILE BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Vicecampioana en-titre la baschet masculin, CSO Voluntari, a învins miercuri, la Skopje, formația britanică Leicester Riders, scor 70-61 (34-33), în primul meci de la turneul preliminar al Ligii Campionilor. Principalii marcatori pentru CSO Voluntari, care a debutat miercuri în această competiție, au fost Cotton 19 puncte, Torok 14. La turneul găzduit de Skopje, până duminică, mai participă echipele TFT Skopje (Macedonia), Niners Chemnitz (Germania), în primul tur, respectiv Tofas Bursa (Turcia) și Fribourg Olympic (Elveția), din turul secund. CSO Voluntari va întâlni în turul 2 echipa Tofas Bursa, iar dacă va câștiga, ar urma să joace finala turneului, duminică.

DJOKOVIC CONSIDERĂ CĂ FEDERER ESTE UNUL DINTRE CEI MAI MARI SPORTIVI DIN TOATE TIMPURILE

Sârbul Novak Djokovic consideră că elvețianul Roger Federer, care și-a anunțat recent retragerea din circuitul profesionist, este unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile, care va lăsa o moștenire de durată pentru lumea tenisului, informează Reuters.

Federer, în vârstă de 41 de ani, va participa săptămâna aceasta la ultima sa competiție ca jucător profesionist, Laver Cup, la care va evolua în echipa Europei, alături de Rafael Nadal, Andy Murray și Novak Djokovic, cei trei mai rivali ai carierei sale strălucitoare de 24 de ani.

Campionul elvețian, care a câștigat 20 de titluri de Mare Șlem, s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani, iar săptămâna trecută a anunțat că își va încheia cariera după Laver Cup de la Londra.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu