VICTORIE PENTRU BASCHETBALIȘTII MUREȘENI ÎN ÎNTÂLNIREA CU CSM FOCȘANI!

Distribuie pe:

Echipa CSM Tg.Mureș a câștigat și cel de al doilea meci de pregătire de pe teren propriu disputat săptămâna trecută. Elevii lui George Trif au învins CSM Focșani, echi-pă aflată în cantonament la Gheorgheni. Scor: CSM Târgu Mureș - CSM Focșani 97-76 (27-13, 25-23, 20-24, 25-16).

Marcatorii echipei noastre: Person 29 (%x3), Gajovic 15 (2×3), Martinic 15 (4×3), Sánta 13 + 11 rec, Borșa 9 (2×3), șolopa 9 (1×3), Sólyom 4, Nistor 3 (1×3). Au mai jucat Engi-Rosenfeld, Mureșan, Szilveszter, Kiss. De la oaspeți cel mai bun marcator a fost Austin cu 27 de puncte. Antrenorul George Trif a declarat paginii oficiale a clubului că trebuie să continue munca, ca să elimine din joc fluctuațiile întâmpinate:

“Am jucat cu o echipă competitivă cu mulți americani și mulți străini. Vom analiza din nou jocul nostru. Este bine că am câștigat, astfel creăm o mentalitate de învingător. Sper să reușesc să-i fac pe jucători să creadă în forțele lor și să avem rezultate cât mai bune. Mai avem nevoie de mult antrenament, fiindcă suntem încă în perioada de pregătire. Fluctuațiile sunt frecvente în jocul de baschet, noi trebuie să minimalizăm momentele de relaxare”.

CRONICA ETAPEI 3 DIN LIGA 1 FEMININ LA FOTBAL. ACS TG. MUREȘ A PIERDUT ÎN DEPLASARE

La finalul săptămânii trecute a fost programată etapa cu numărul 3 din liga 1 feminin la fotbal. Echipele au luat startul în forță și s-au întrecut în goluri. Startul etapei a fost dat de Politehnica Timișoara, care a reușit o victorie impresionantă în meciul contra echipei Fotbal Feminin Baia Mare, cu scor 17-0 și își securizează primul loc în clasament. ACS Banat Girls s-a impus la scor în partida cu Universitatea Galați și urcă pe locul 4 în clasament. Jucătoarele etapei sunt Stancu Ioana și Nikolina Cakovic, care au marcat 5 goluri. S-au marcat 47 de goluri în etapa 3 a ligii 1 feminin.

REZULTATELE ETAPEI: Politehnica Timișoara - ACS Fotbal Feminin Baia Mare 17-0, AFC Universitatea Galați - ACS Banat Girls 0-10, AFC Fair Play Joc Cinstit - ACS Tg. Mureș 6-5, FK Csikszereda Miercurea Ciuc - ACS Piroș Security Protect 2-0, CSM Alexandria - ACS Vasas Femina FC 3-0, FC Universitatea Cluj - AS CS Carmen București 4-0.

UNIREA UNGHENI S-A IMPUS LA VIITORUL CLUJ

Etapa a 4-a a Ligii a III-a de fotbal s-a desfășurat vineri, 16 septembrie, și sâmbătă, 17 septembrie, când echipele mureșene au evoluat în meciurile din seria a 9-a: ACS Tg. Mureș 1898 - CSM Unirea Alba Iulia 1-1, Viitorul Cluj - Unirea Ungheni 0-2 și Ocna Mureș - Avântul Reghin 4-3. Pe primul loc în seria a 9-a este CS Corvinul 1921 Hunedoara (cu 12 puncte), urmată de Unirea Ungheni (cu 9 puncte). Avântul Reghin se află pe poziția a 4-a (cu 6 puncte), iar ACS Tg. Mureș 1898 ocupă locul 8 (cu 2 puncte). Etapa a 5-a se va desfășura în 23 și 24 septembrie.

CRISTI SĂPUNARU, REVENIRE DE SENZAȚIE LA ECHIPA NAȚIONALĂ? PATRU JUCĂTORI SUNT LUAȚI ÎN CALCUL PENTRU A-L ÎNLOCUI PE CHIRICHEȘ

Vlad Chiricheș (32 de ani), căpitanul echipei naționale, s-a accidentat în ultimul meci al lui Cremonese și urmează să rateze meciurile României din Nations League. Pentru a-l înlocui pe acesta, patru jucători ar fi luați în calcul, printre care Cristi Săpunaru (38 de ani). Pe 23 și 26 septembrie, echipa națională urmează să dispute ultimele două meciuri rămase din actuala ediție a Nations League, împotriva Finlandei și Bosniei. “Tricolorii” se află pe ultimul loc în grupă, cu trei puncte după patru etape, și sunt în real pericol de a retrograda în divizia C a Ligii Națiunilor. Dacă vor fi învinși în Finlanda, jucătorii pregătiți de Edi Iordănescu își vor stabili soarta și vor fi nevoiți să înfrunte selecționate precum Luxembourg, Kosovo sau Bulgaria în viitoarea grupă de Nations League.

Selecționata noastră a primit o lovitură înaintea partidelor decisive din septembrie, după ce Vlad Chiricheș a suferit o accidentare la ultimul meci al lui Cremonese. Căpitanul echipei naționale nu va fi disponibil pentru următoarea acțiune, astfel că Edi Iordănescu va fi nevoit să îi găsească un înlocuitor.

Cristi Săpunaru, revenire de senzație la echipa națională?

Potrivit Fanatik, patru jucători ar fi luați în calcul de selecționer pentru a-i lua locul fotbalistului de 32 de ani, în frunte cu căpitanul Rapidului, Cristi Săpunaru. Ajuns la 38 de ani, fundașul central nu a mai îmbrăcat tricoul României din 2019, însă lipsa opțiunilor pe acel post și forma sa bună din Liga 1 l-au readus în atenția naționalei. Pe lângă acesta, nou-venitul de la Universitatea Craiova, Bogdan Mitrea (35 de ani), Radu Drăgușin (20 de ani), integralist la Genoa în acest sezon, și “stâlpul” Cracoviei, Virgil Ghiță (24 de ani), ar mai fi în vizorul selecționerului. Fiecare dintre acești trei jucători a reușit să însumeze o singură apariție sub tricolor până acum, Mitrea și Ghiță în mandatul lui Rădoi, iar Drăgușin sub comanda lui Edi Iordănescu.

Deși Săpunaru este de departe cel mai experimentat dintre cei patru și a mai fost cerut în ultimul an la națională, scandalul la mijlocul căruia a fost după înfrângerea cu FC U Craiova ar putea să îl coste. Fundașul nu și-a aflat încă pedeapsa pentru incidentele de la Tg. Jiu, iar aceasta l-ar putea preveni din a fi convocat, din motive de imagine.

ENEA BASTIANINI A CÂȘTIGAT MARELE PREMIU AL ARAGONULUI LA MOTOGP

Italianul Enea Bastianini (Ducati) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Aragonului la MotoGP, a 15-a etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză. Pentru Bastianini este al patrulea succes din acest sezon.

Pe locul doi s-a clasat italianul Francesco Bagnaia (Ducati), iar pe trei a terminat spaniolul Aleix Espargaro (Aprilia). În clasamentul general, lider este francezul Fabio Quartararo (Yamaha), cu 211 puncte. Bagnaia, locul doi, are 201 puncte. Quartararo a abandonat duminică în primul tur.

CSM BUCUREȘTI, START PERFECT ÎN LIGA CAMPIONILOR! VICTORIE FACILĂ CU BREST

Două din două pentru CSM! Tigroaicele au învins-o și pe Brest și au punctaj maxim în Liga Campionilor la handbal feminin.

Doar începutul a fost echilibrat. Vicecampioana Franței nu a putut ține pasul cu CSM. Tigroaicele au avut 17 la 13 la pauză. A urmat o repriză și mai bună pentru CSM, care s-a dus și la șapte goluri. Aceasta a fost și diferența de la finalul meciului, 33 la 26 pentru CSM.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu