BIBLIOTECA MUNICIPALĂ “PETRU MAIOR” REGHIN, ÎN MIJLOCUL COPIILOR

Distribuie pe:

Duminică, 18 septembrie 2022, Biblioteca Municipală “Petru Maior” Reghin a derulat o serie de activități culturale dedicate copiilor, în Piața Petru Maior din centrul municipiului Reghin. Activitățile desfășurate s-au încadrat în evenimentul “Street Food&Music” organizat de Municipiul Reghin, pe parcursul a trei zile (16-18 septembrie 2022).

Activitățile derulate de colectivul bibliotecii municipale reghinene, condus de managerul prof. dr. Florin Bengean, au fost acestea: expoziție de carte pentru copii în limbile română, maghiară și germană; lectură pe pătură; joc interactiv: “Roata poveștilor”; joc educativ-amuzant: “Jocul proverbelor”; joc interactiv: “Labirintul animalelor”; jocul interactiv-educativ: “Colorăm personaje din povești”; jocul interactiv-educativ: “Ghicitori din povești”; activitate creativă: “Accesoriul meu de carte”.

Toate aceste activități s-au dovedit a fi extrem de interesante pentru cei mici, drept dovadă fiind prezența foarte multor copii la standul bibliotecii, unde au petrecut un timp relaxant, dar în același timp și util, pentru că toate activitățile au avut scop cultural-educativ. Copiii au primit din partea colectivului bibliotecii și mici cadouri constând în semne de carte, calendare personalizate, pliante etc.

A fost un eveniment dedicat copiilor, pentru copii, pentru sufletele lor inocente și frumoase. A fost un dar adus celor mici. A dărui înseamnă a dobândi. Cei ce dăruiesc dobândesc dragostea, respectul, aprecierea și recunoștința celor din jur. Aceste activități de la Reghin pot constitui un model și un imbold și pentru alte comunități, ca să desfășoare astfel de activități pentru copii.

FLORIN BENGEAN

Lasă un comentariu