PERFORMANȚĂ DE EXCEPȚIE A CANOTAJULUI ROMÂNESC! AUR ȘI PENTRU ECHIPAJUL FEMININ DE 8 PLUS 1

Distribuie pe:

Canotajul românesc continuă să facă performanță după performanță la Campionatele Mondiale de la Racice, Cehia, competiție pe care tocmai am încheiat-o cu o medalie de aur superbă în proba regină de 8 plus 1 feminin!

Fetele noastre, echipajul compus din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu au condus clar și au dominat această finală, terminată în 6.01.14 minute, peste rivalele din Olanda și Canada.

Este a patra medalie de aur pentru România la aceste Mondiale, după Ionela Cozmiuc la simplu, dublul de la rame masculin, compus din Cozmiuc și Bejan, dar și dublul de la vâsle fete, Bodnar și Radiș, campioane tot azi, acum doar 40-50 de minute.

E primul aur mondial cucerit în această probă din 2017 încoace, o probă în care România este specialistă, cu multiple medalii de aur olimpice și mondiale.

În finala masculină de 8 plus 1, România a terminat pe ultimul loc, 6, prin echipajul Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu.

Fetele de la 8 plus 1 au ieșit și campioane europene în această vară, la Munchen, dominând categoric și acea finală.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioane mondiale la canotaj, după o cursă excepțională

Canotoarele românce Ancuța Bodnar și Simona Radiș au cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, Cehia, în proba de dublu vâsle, în finala disputată duminică.

Este a treia medalie de aur cucerită de România la aceste Mondiale, după cea de la simplu feminin obținută de Ionela Cozmiuc, dar și după cea de la dublu rame masculin, bifată de Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan.

Tot duminică, România a avut două finale la Racice, la proba regină de 8 plus 1, masculin și feminin. Fetele noastre au terminat finala în 6.47.77 minute, dominând cursa aceasta cap-coadă, fiind urmate pe podium de echipajele Olandei și Irlandei.

Radiș și Bodnar sunt campioane olimpice en-titre, după JO 2021 de la Tokyo, dar și europene, după ediția de CE din această vară de la Munchen, Germania.

Vineri, Bodnar și Radiș au câștigat clar a doua semifinală de la dublu vâsle cu timpul de 6 min 46 sec 97/100, fiind urmate de Austria (6 min 50 sec 17/100) și SUA (6 min 51 sec 53/100).

Pentru cele două este prima mealie de aur mondială, după argintul cucerit la Ottersheim în 2019. Radiș și Bodnar sunt și de patru ori campioane europene la seniori. (Spotmedia.ro)

Lasă un comentariu