MINISTERUL DEZVOLTĂRII NU VA CONTINUA PROGRAMUL DE ANUL TRECUT PENTRU COMPENSAREA FACTURILOR LA ENERGIE PENTRU UAT-URI

Distribuie pe:

Decizia ministrului este motivată de faptul că o reglementare europeană nu permite acest lucru, astfel că statul român va ajuta consumatorul final printr-un alt program, a declarat marți, la Arad, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, potrivit agerpres.ro.: “Am avut un program de finanțare de compensare a facturilor pentru UAT-uri, pentru combustibili pe care i-au folosit la CET-uri. Acest program, așa cum a fost el conceput anul trecut, anul acesta nu poate funcționa pentru că ar fi dublă finanțare, un ajutor de stat dublu, având în vedere că statul are programul de compensare la utilizatorul final, adică la cetățean”, a explicat Cseke Attila.

Ministrul a precizat că, anul trecut, programul “a consumat peste 370 de milioane de lei pentru toate UAT-urile care aveau CET-uri în administrare și produceau energie termică”.

El a mai spus că Guvernul lucrează la reglementări și există un program de compensare inclusiv pentru autoritățile publice, în primul rând pentru școli, unități sociale sau unități medicale, care vor fi ajutate să facă față costurilor mari cu energia.

Urmează să aibă loc discuții pentru o nouă rectificare bugetară, “unde vor fi analizate solicitări ale autorităților locale”, a mai spus ministrul.

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu