CRESCĂTORII DE ANIMALE, ÎNCURAJAȚI SĂ CONTINUE ACEASTĂ ÎNDELETNICIRE, CARE FACE PARTE DIN TRADIȚIA POPORULUI ROMÂN

Distribuie pe:

Pentru menținerea unui șeptel de animale care să valorifice resursele naturale de care dispunem, Guvernul a venit în sprijinul crescătorilor de animale cu subvenții consistente, acordate la timp. Iar acum, pentru a veni în întâmpinarea fermierilor din sectorul zootehnic, la solicitarea MADR, Comisia Europeană a aprobat, în premieră, avansul în procent de 70%, începând cu data de 16 octombrie, astfel încât crescătorii de animale să facă față condițiilor vitrege, ca urmare a secetei, dar nu numai. În consecință, Guvernul a alocat suma de 185.483.810 euro, în ședința de săptămâna trecută, pentru crescătorii de animale pentru anul de cerere 2022, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic. Din plafonul total pentru specia bovine vor fi alocați 114.129.810 euro, potrivit MADR.

Luni, la Bruxelles, în Consiliul de miniștri, România, prin vocea ministrului agriculturii, Petre Daea, a susținut interesele fermierilor români, a crescătorilor de animale, de taurine și de vaci de lapte, care trebuie să fie în centrul politicilor agricole din țara noastră sprijinite din fonduri europene, dar și din bugetul național.

“Vaca de lapte constituie principala noastră sursă de lapte. Drumul spre abator este deschis și necesar pentru efectivele reformă, care și-au încheiat perioada de producție și reproducție, nu pentru animalele aflate în plină producție. Mecanismele de sprijin și sumele prevăzute în PNS, pentru perioada care urmează, susțin creșterea efectivelor de vaci de lapte pentru menținerea pe piață a celui mai valoros aliment. Să fim încrezători în posibilitățile noastre și să acționăm împreună pentru dezvoltarea acestui sector!”, a afirmat Petre Daea

Acesta a adăugat că s-au realizat importante obiective de investiții în acest domeniu, cu stricte condiții de biosecuritate, procesul de ameliorare ne-a adus la cel mai ridicat nivel de performanță comparabil cu cele mai bune rezultate existente în UE.

ILEANA SANDU

Lasă un comentariu