DINAMO, A DOUA ÎNFRÂNGERE ÎN GRUPELE LIGII CAMPIONILOR!

Distribuie pe:

Campioana la handbal masculin, Dinamo București, a fost învinsă miercuri, în deplasare, de formația Veszprem HC, scor 33-30 (15-17), în al treilea meci din grupa A a Ligii Campionilor. Gazdele au pregătit un moment special In Memoriam pentru Marian Cozma, în prezența tatălui său și în aplauzele publicului.

Principalii marcatori pentru Dinamo au fost Kasparek 7 goluri, Akimenko 7, Kuduz 6, iar de la gazde s-au remarcat Fathy, Nenadic și Lauge, cu câte 5 reușite.

După această partidă, campioana României rămâne cu 1 punct în clasament, locul 6, înaintea celorlalte confruntări ale etapei. În primele meciuri din grupă, Dinamo a pierdut cu SC Magdeburg, scor 28-30, și a remizat cu GOG, scor 38-38. In etapa următoare, Dinamo București va juca pe teren propriu, în 5 octombrie, cu FC Porto.

WEEK-END GREU PENTRU HANDBALISTELE DE LA CSM TÂRGU MUREȘ

La Sfântu Gheorghe s-a desfășurat programul Plan Talent, selecția pentru lotul național al fetelor născute în 2008-2009 la care au participat și patru jucătoare ale clubului CSM Tg. Mureș: Bucur Iasmina, Lăcătuș Sonia, Pop Iulia, Oltean Alexia. Junioarele II ale clubului târgumureșean au avut sâmbăta meci în compania celor de la LPS Tg. Mureș, meci pierdut cu scorul de 29-26. Duminica au avut și junioarele III meci foarte greu în deplasare la Bistrița în compania celor de la Gloria. Gazdele au câștigat cu scorul de 38-27. “Din aceste meciuri dificile avem foarte multe de învățat și ne vor ajuta pe viitor să ne perfecționăm”, a declarat Laurențiu Pop, antrenor principal CSM Tg. Mureș.

TRICOLORII UNDER 21 ÎȘI AȘTEAPTĂ ADVERSARII

Naționala U21 de fotbal a României, pregătită de Emil Săndoi, se va afla în urna a doua la tragerea la sorți pentru UEFA EURO 2023. Tragerea la sorți a grupelor turneului final ale Campionatului European Under 21 va avea loc la București, în 18 octombrie.

URNA 1: Spania, Portugalia, Germania, Franța

URNA 2: Țările de Jos, Anglia, Italia, România (poziția B1)

URNA 3: Croația, Elveția, Belgia, Cehia

URNA 4: Ucraina, Norvegia, Israel, Georgia (poziția A1)

Turneul final, la care vor participa 16 echipe, între care reprezentativele țărilor-gazdă, va fi organizat în România în două orașe, Cluj-Napoca și București, fiecare oraș urmând a fi gazda unei grupe. Acesta se va desfășura în perioada 21 iunie - 8 iulie 2023.

Stadioanele din România care vor găzdui meciuri sunt Steaua și Giulești, din București, și “Dr. Ctin. Rădulescu” și Cluj Arena, din Cluj-Napoca. Meciul de deschidere va avea loc în România, iar ultimul act al competiției se va desfășura în Georgia.

Marți, 18 octombrie, de la ora 19.00, la București, în incinta Ateneului Român, va avea loc tragerea la sorți a grupelor. Echipele participante la turneul final sunt România și Georgia, din postura de țări gazdă, Norvegia, Germania, Spania, Portugalia, Țările de Jos, Elveția, Italia, Anglia, Franța, Belgia, Ucraina, Cehia, Danemarca și Israel. Cele 16 echipe naționale vor fi împărțite în 4 grupe. Primele două clasate se vor califica mai departe în faza sferturilor de finală. Ediția din 2023 va stabili și echipele calificate la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Fiind gazdă, Franța este deja calificată. Celelalte trei locuri disponibile Europei vor fi completate cu primele trei clasate la turneul final din vara viitoare, exceptând reprezentativa Franței.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu