DIRECTORUL GENERAL AL AZOMUREȘ A DEMISIONAT

Distribuie pe:

Biroul de presă al Azomureș a anunțat oficial că directorul general al combinatului chimic din Târgu Mureș a demisionat. “După aproape 5 ani de activitate în Azomureș, Harri Kiiski a demisionat din funcția de Director General, din motive personale. Harri Kiiski a asigurat conducerea companiei într-o perioadă fără precedent în istoria Azomureș, în timpul pandemiei de Covid și, mai recent, în timpul crizei energetice aflate încă în curs de desfășurare”, se arată în comunicatul societății.

Începând cu 1 octombrie, Josh Zacharias va ocupa poziția de Director General al Azomureș, având în coordonare și activitatea comercială, poziție pe care o deține din ianuarie 2020. “Pe parcursul lunii octombrie, cei doi vor lucra împreună pentru asigurarea unei tranziții fără probleme”, se mai arată în comunicat.

În urmă cu două săptămâni cotidianul nostru a alocat spații largi situației de la Azomureș. În acele articole prezentam faptul că producția este oprită, că societatea așteaptă sprijin financiar din partea statului român pentru a compensa prețurile uriașe la gazele naturale. De asemenea am prezentat și poziția sindicatului din Azomureș a cărui reprezentanți au avut o discuție la Ministerul Economiei în vederea salvării situației. Aceștia susțineau, la acea dată, că au speranțe că statul român va găsi o soluție pentru continuarea activității, prin constituirea unei comisii interministeriale între Ministerul Agriculturii, Ministerul Energiei și Ministerul Economiei. Între timp, începând cu 20 septembrie au fost emise primele decizi de suspendare a contractelor de muncă fiind afectate în jur de 200 de persoane. Acestea aveau posibilitatea, în baza unei înțelegeri, de a se angaja la o altă companie din județ. În total pe platforma Azomureș activează în jur de 2.500 de persoane din care aproximativ 1.100 angajați ai combinatului, restul fiind angajați ai societăților care prestează serviciile externalizate (tot foști angajați), precum și câteva sute de angajați ai unor societăți care au contracte de prestări de servicii pentru Azomureș (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu