SPRIJIN FINANCIAR PENTRU SECTOARELE SUIN ȘI AVICOL

Distribuie pe:

Producătorii agricoli, crescători de animale din sectoarele suin și avicol, vor primi un ajutor excepțional în valoare de peste 129,16 milioane lei, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Conform sursei citate, 66,094 milioane lei se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și 63,071 milioane lei din finanțare externă nerambursabilă.

Valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul suin s-a calculat în funcție de capacitatea de producție în condiții minime de bunăstare deținută, echivalent UVM, până la concurența plafonului echivalent în lei a 150.000 euro.

Totodată, valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul avicol s-a calculat în funcție de capacitatea de producție în condiții minime de bunăstare deținută, echivalent UVM, până la concurența plafonului echivalent în lei a 100.000 euro.

Potrivit APIA, suma totală de 129,166 milioane lei este defalcată astfel: 71,759 milioane lei pentru creșterea și/sau îngrășare și/sau reproducția suinelor iar 57,407 milioane lei pentru creșterea și/sau reproducția și/sau incubația păsărilor. (Agerpres)

Lasă un comentariu