RAFILA DESPRE PASTILELE DE IODURĂ DE POTASIU: NU PUTEM SĂ ELUDĂM LEGEA ȘI SĂ ELIBERĂM FĂRĂ PRESCRIPȚIE MEDICALĂ UN PRODUS

Distribuie pe:

Pastilele de iodură de potasiu trebuie să fie eliberate doar pe bază de rețetă, potrivit legii, iar varianta ca acestea să fie returnate în depozit va fi discutată la “momentul potrivit”, a declarat, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

“Noi suntem datori ca și stat, nu neapărat ca și Minister al Sănătății, să asigurăm câteva produse care pot fi utilizate într-o situație specială. (...) Noi nu putem să eludăm legea și să eliberăm fără prescripție medicală un produs care este în categoria produselor care se livrează pe bază de prescripție medicală. Cred că o mai mare responsabilitate, atât din partea medicilor, din partea populației, o înțelegere mai clară a contextului în care ne găsim în momentul de față va duce în timp la schimbarea acestei situații”, a afirmat ministrul.

El a spus că, potrivit raportărilor din luna august, numărul de persoane care au solicitat aceste pastile a crescut aproape de 200 de ori față de luna precedentă.

Rafila a explicat că este vorba despre un produs care are valabilitate de trei ani.

Întrebat despre posibilitatea ca aceste pastile să fie întoarse în depozite, Alexandru Rafila a răspuns: “O să luăm decizia potrivită în momentul potrivit. Important este să existe disponibilitate în cele peste 2.500 de farmacii la nivelul țării”. (Agerpres)

Lasă un comentariu