REPLANTARE DE MÂNĂ DREAPTĂ LA SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, coordonată de conf. dr. Cristian TRÂMBIȚAȘ, medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, au realizat, în cursul săptămânii trecute (29/30 septembrie), o intervenție de replantare de mână dreaptă, unui bărbat de 33 de ani din județul Sibiu, care a suferit un accident de muncă, soldat cu amputație transmetacarpiană.

Pacientul a suferit accidentul în jurul orei 13.00, a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, în jurul orei 15.00, iar la ora 15.30, pacientul era deja în sala de operații, informează Biroul de presă al SCJU.

Intervenția a durat aproximativ 10 ore și a fost încheiată cu succes, cu replantarea segmentului amputat. În acest moment, pacientul este monitorizat și supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, fiind stabil hemodinamic și respirator și cu evoluție locală favorabilă.

Intervenția s-a desfășurat în Blocul operator Chirurgie plastică, iar echipa care a realizat intervenția este formată din conf. dr. Cristian TRÂMBIȚAȘ, medic specialist chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, dr. Nyiri Emese, medic primar ATI, dr. Laurențiu SABOU și dr. Balint Orsolya, medici rezidenți chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.

De altfel, această intervenție a fost doar începutul unui adevărat maraton de intervenții desfășurat în weekend de către echipa de medici a Compartimentului Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, în total fiind vorba despre 8 cazuri, din care amintim: traumatism prin tăiere cu drujba, adus din Miercurea Ciuc, cvasiamputație police, adus din Brașov, plagă mușcată de câine - regiunea ahiliană cu defect de părți moi, Mureș, accident casnic - arsură la nivelul faței și toracelui anterior, Mureș.

Echipa de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, coordonat de dr. Dorin DOROBANȚU, medic primar chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, are o activitate susținută în rezolvarea urgențelor din cele patru județe arondate (Mureș, Harghita, Alba, Sibiu), uneori depășind această arie, și face permenant demersuri, împreună cu managementul unității sanitare, pentru identificarea de soluții în vederea îmbunătățirii activității.

Lasă un comentariu