VOR FI DESEMNAȚI CEI MAI BUNI FURNIZORI DE SERVICII PENTRU PERSOANELE VÂRSTNICE

Distribuie pe:

După ce le adresează “La mulți Ani!” seniorilor României, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie), Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) anunță organizarea, în perioada 1 - 31 octombrie 2022, a concursului “Exemple de bune practici în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice”.

“Îi felicităm pe toți cei care au ajuns la vârsta senectuții și care și-au dedicat viața îndrumării, educării și integrării în societate a generațiilor din urmă, pe cei care au muncit și ne-au fost exemple în viață, asigurându-ne, prin munca lor, prezentul în care trăim.

Respectul față de persoanele în vârstă este o valoare fundamentală în toate societățile și credem că cea mai bună modalitate de a ne exprima recunoștința față de cei care au îndrumat, au inspirat și au făcut sacrificii pentru familiile și comunitățile lor este grija pe care le-o arătăm atunci când ies din viața activă.

Pregătim modificări cu privire la sistemul de asistență socială a vârstnicilor, respectiv la modalitățile de îngrijire pe termen lung. În acest sens, MMSS organizează, în perioada 1 - 31 octombrie 2022, concursul “Exemple de bune practici în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice”.

Acest concurs se adresează furnizorilor de servicii sociale, publici și privați, care au înființat și au dezvoltat servicii sociale adresate persoanelor vârstnice și oferă exemple de bună practică într-un context social plin de provocări, urmând să contribuie la reforma îngrijirii de lungă durată pentru persoanele vârstnice și promovarea îmbătrânirii active, componentă importantă a Planului Național de Redresare și Reziliență.

În acest context, în domeniul protecției persoanelor vârstnice și al îmbătrânirii active, MMSS este preocupat să reglementeze pe termen lung nu doar sistemul de pensii, dar și sistemul de protecție socială. Procesul de îmbătrânire a populației din România a început cu zeci de ani în urmă, iar această tendință s-a accelerat în ultimii 20 de ani. Potrivit unui raport din 2019, ponderea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani în cadrul populației va continua să crească de la 19,2% în 2020 la 27,7% în 2050.

Furnizorii de servicii sociale care doresc să participe la concursul “Exemple de bune practici în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice” vor trebui să completeze, până la data de 16 octombrie 2022, o fișă de prezentare online, la adresa https://forms.gle/jHtv32U7foCf325r7.

Selecția câștigătorilor va avea loc în perioada 17 - 28 octombrie, iar comunicarea rezultatelor finale, în data de 31 octombrie 2022”, precizează MMSS într-un comunicat de presă. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu