REZULTATELE ETAPEI A 4-A DIN LIGA 1 FEMININ - ACS TG.MUREȘ 1898 S-A IMPUS ACASĂ

Distribuie pe:

Duminică, 25 septembrie, au fost programate meciurile etapei 4 din Liga 1 Feminin, care va lua o scurtă pauză competițională cauzată de turneele de calificare ale junioarelor U17 și U19!

Formația ACS Tg.Mureș 1898-MSE 1898 a câștigat cu 3-0 întâlnirea de pe teren propriu cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Alte rezultate consemnate: Piroș Security Arad - CSM Alexandria 3-3, ACS Fotbal Feminin Baia Mare - AFC Fair Play Joc Cinstit 1-2, AFC Universitatea Galați - AS FC Universitatea Cluj 1-6,

CS Carmen București - Politehnica Timișoara 0-1.

CANOTORII ROMÂNI CAMPIONI MONDIALI AU REVENIT ÎN ȚARĂ DE LA RACICE

Delegația României care a obținut patru medalii de aur la Campionatul Mondial de canotaj de la Racice a revenit luni în țară, fiind primită la salonul oficial de la Aeroportul Henri Coandă. “Sunt un președinte extrem de fericit, chiar cel mai fericit, pentru că acești copii minunați au scris istorie. Dragi sportivi, vreau să vă mulțumesc pentru modul cum v-ați dăruit. Am trăit la acest Mondial o bucurie de nedescris. Am făcut istorie, am bătut recorduri.

Eu mi-am dorit și eu să ies campioană în barca de dublu, nu am reușit. Iar Simona (Radiș) în 45 de minute de când a terminat proba ei a urcat în barca de 8+1. Și le-a spus: «Aveți încredere în mine că eu vă scot campioane mondiale». Vorbim de fenomene. Simona noastră este un fenomen. Simona noastră este cum e David Popovici în natație”, a spus șefa federației de canotaj, Elisabeta Lipă, la ceremonia de la aeroport.

Sportivii români au câștigat la CM de canotaj de la Racice patru medalii de aur: Simona Radiș și Ancuța Bodnar la dublu vâsle feminin, Ionela Cozmiuc la simplu vâsle feminin categorie ușoară, Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan la dublu rame și Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu și Victoria-Ștefania Petreanu la 8+1 feminin.

SURPRIZĂ LA FRF

Naționala României a câștigat meciul cu reprezentativa Bosniei, scor 4-1, însă a retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor. În ciuda parcursului dezamăgitor din această competiție, Mihai Stoichiță a dezvăluit că Edward Iordănescu va continua pe banca tehnică a primei reprezentative.

“Acest final ne face să continuăm cu Edi Iordănescu după ce am văzut în ultimele două meciuri, modul în care lucrează la federație, pentru felul în care lucrează în teritoriu.

Același lucru s-ar fi întâmplat și cu Boloni, dacă ar fi acceptat să vină. Probabil că ajungeam la aceeași concluzie, în aceeași situație ca a lui Edi Iordănescu. Acum, să vedem ce facem în calificările următoare. Depinde de strategia președintelui și de cei care fac parte din conducerea federației. Nu ne schimbăm de la o zi la alta, cum nu ne schimbam nici în cazul lui Boloni”, a declarat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

SIMONA HALEP RĂMÂNE PE LOCUL 9 ÎN CLASAMENTUL WTA

Jucătoarea română de tenis Simona Halep ocupă, în continuare, locul 9 în ierarhia WTA, dată publicității luni, cu un total de 3.025 de puncte. Irina Begu este a doua cea mai bine clasată româncă, aflată pe locul 33, iar Sorana Cîrstea se află pe cea de-a 39-a poziție. In Top 100 se mai află alte trei tenismene de la noi din țară, respectiv Ana Bogdan (locul 53), Jaquleine Cristian (68) și Elena-Gabriela Ruse (96). In fruntea topului mondial se menține poloneza Iga Swiatek, cu 10.180 puncte, aceasta fiind urmată la mare distanță de tunisianca Ons Jabeur (5.090) și spaniola Paula Badosa (3.934).

ECHIPA RESTULUI LUMII A CÂȘTIGAT PENTRU PRIMA OARĂ ÎN ISTORIE LAVER CUP!

Echipa Restului Lumii a reușit să câștige, duminică, ediția 2022 a competiției masculine de tenis Laver Cup. Este pentru prima oară în istorie când se întâmplă acest lucru. Ediția 2022 a Laver Cup s-a încheiat cu victoria echipei Restului Lumii, care a reușit să obțină trei victorii din trei meciuri disputate duminică. Este pentru prima oară când echipa Restului Lumii câștigă competiția, după patru ediții cucerite de Europa.

Înaintea meciurilor de duminică, Europa conducea cu 8-4 la puncte, dar ultimele patru partide erau decisive, pentru că fiecare victorie era cotată la trei puncte.

Mai întâi dublul european Matteo Berrettini/Andy Murray a pierdut cu 6-2, 3-6, 8-10 meciul cu dublul Felix Auger-Aliassime/Jack Sock. Apoi echipa Restului Lumii a preluat conducerea cu 10-8 prin victoria canadianului Felix Auger-Aliassime în fața lui Novak Djokovic, scor 5-3, 7-6, pentru ca succesul lui Frances Tiafoe să fie decisiv. Tiafoe l-a învins cu 1-6, 7-6, 10-8 pe Stefanos Tsisipas și a dus scorul la 13-8 pentru echipa Restului Lumii. Ultimul meci, cel dintre Casper Ruud (Europa) și Taylor Fritz (Restul Lumii) nu s-a mai disputat.

PUGILIȘTII ROMÂNI MEDALIAȚI LA SARAJEVO

Sportivii români au cucerit patru medalii de aur la puternicul turneu internațional de box de la Sarajevo, din Bosnia-Herțegovina. Potrivit Federației Române de specialitate, au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere Alexandru Buleu (cat. 67 kg), Saly Palapuic (54 kg), Florin Ioniță (60 kg) și Tiu Doruleț (71 kg), toți la categoria tineret. Pugiliștii români se pregătesc în vederea Campionatelor Mondiale din luna noiembrie, din Spania.

TRICOLORII UNDER 20 ÎNVINȘI ÎN AMBELE AMICALE

Selecționata de fotbal a României cu jucători sub 20 de ani a pierdut ambele jocuri de pregătire programate la sfârșitul acestei luni. Joi, 22 septembrie, tricolorii antrenați de Daniel Pancu au cedat cu 1-2, în deplasare, la Chomutov, în favoarea Cehiei. Luni, 26 septembrie, în cea de-a doua partidă, găzduită de stadionul “Francisc von Neuman” din Arad, Germania a întrecut România cu scorul de 1-0.

SORIN CRĂCIUN

Lasă un comentariu