IOHANNIS NE DĂ VEȘTI PROASTE DESPRE VIZELE PENTRU SUA

Distribuie pe:

România nu îndeplinește, deocamdată, criteriile pentru a scăpa de viza pentru Statele Unite ale Americii, a explicat, vineri seara, președintele României, Klaus Iohannis. Șeful statului a mai vorbit de o campanie de conștientizare și de o informare mai bună.

“Toată lumea se implică pentru Visa Waiver. Deocamdată, România nu îndeplinește criteriile tehnice”, a declarat Iohannis. Șeful statului s-a referit la campanii de conștientizare a oamenilor care aplică, în prezent, pentru vize în SUA.

“Ca să le îndeplinească (condițiile tehnice - n.r.), trebuie să existe o campanie de conștientizare, trebuie să existe informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize și cred că în final, dacă toți ne străduim, vom reuși”, a declarat Iohannis.Rata de refuz în cazul vizelor pentru SUA solicitate de cetățeni români în scop turistic sau de afaceri este de 17.03% în anul 2021, în creștere față de 2020, când a fost 10,14%, iar condiția pentru includerea României în programul Visa Waiver este o scădere sub 3% a acestui indicator, potrivit unui document publicat, în iulie 2022, de Departamentul de Stat al SUA.

FMI CERE REFORMA PENSIILOR ȘI SALARIILOR LA STAT

Fondul Monetar Internațional a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică a României pentru 2022, la 4,8%, a anunțat luni Ministerul Finanțelor. Cifrele s-au îmbunătățit substanțial din aprilie, când estimarea FMI era de 2,2%. Bugetul pentru acest an este construit pe o creștere a PIB de 4,6%. Creșterea economică va fi susținută de cererea internă, precizează FMI.

În ceea ce privește prețurile, FMI precizează că energia și alimentele vor menține inflația la un nivel ridicat până la sfârșitul lui 2023. FMI prognozează o inflație medie de 13,3% pentru acest an și una de 10% pentru anul viitor.

În plus, FMI subliniază că este nevoie de o reformă a pensiilor și a salariilor din sistemul public, pentru a contribui la îmbunătățirea bugetului pe termen mediu și pentru a asigura previzibilitatea.

Lasă un comentariu