“CULTURA ȘI CIVILIZAȚIA ROMÂNEASCĂ” - DISCIPLINĂ OBLIGATORIE DE STUDIU

Distribuie pe:

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunțat, luni, deschiderea anului universitar 2022/2023 la extensia din Hamburg (UMCH) a universității mureșene, unde învață 538 de studenți, Cultura și civilizația românească fiind disciplină obligatorie de studiu.

“A început anul universitar 2022/2023 și la extensia din Hamburg (UMCH) a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade». Deschiderea oficială a avut loc sâmbătă, 24 septembrie. În campusul din Hamburg înființat de UMFST în urmă cu 4 ani studiază medicina, în limba engleză, 538 de studenți (...). Una dintre disciplinele obligatorii pe care le studiază studenții internaționali la Hamburg, alături de disciplinele de specialitate, este «Cultură și civilizație românească». Se întâmplă acest lucru pentru că România trebuie să fie cunoscută cu ceea ce are frumos și valoros. Este modul în care UMFST înțelege să promoveze multiculturalitatea dar și valorile naționale”, a precizat Leonard Azamfirei pe Facebook.

Dintre cei 538 de studenți care învață la extensia din Hamburg a UMFST Târgu Mureș, 192 studenți încep în acest an, anul I. Ajunși deja în anul IV, studenții din prima promoție (2018) încep învățământul clinic în cele 15 spitale cu care universitatea are contracte de colaborare.

Rectorul a precizat că extensia din Hamburg a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” are un corp profesoral format din cadre didactice tinere și performante din Târgu Mureș alături de medici din Germania, asociați universității pentru învățământul clinic, care “transformă pas cu pas visul tinerilor din 17 țări de a deveni medici, în realitate”.

Lasă un comentariu