PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, DANIEL: ,,COOPERAREA DINTRE FAMILIE, BISERICĂ ȘI ȘCOALĂ ESTE ESENȚIALĂ”

Distribuie pe:

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a adresat luni un mesaj de binecuvântare tuturor studenților, la începutul noului an universitar, în care îndeamnă la rugăciune “ca izvor de speranță”, apreciind drept “esențială” cooperarea dintre Familie, Biserică și Școală.

“Într-o lume agitată, cu ochii pe ceas, pe agendă sau pe calculator, rugăciunea mai scurtă și mai deasă poate deveni o respirație spirituală a sufletului, un izvor de pace și de iubire față de Dumnezeu și de semenii noștri. Rugăciunea ritmează ca un orologiu spiritual viața și creșterea duhovnicească a credinciosului”, a transmis Patriarhul, în mesajul remis Agerpres.

Înaltul ierarh amintește că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2022 drept An omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și subliniază că “tinerii au nevoie atât de rugăciune, ca izvor de speranță, cât și de îndrumare în formarea lor intelectuală și spirituală”.

“De aceea, cooperarea dintre Familie, Biserică și Școală este esențială”, accentuează Patriarhul.

Întâistătătorul BOR urează tuturor studenților “sănătate, fericire și multă bucurie”.

“Cu prilejul începutului noului an universitar 2022 - 2023, ne rugăm Milostivului Dumnezeu, Izvorul Iubirii și al Înțelepciunii, să-i binecuvânteze pe toți studenții, profesorii și părinții, dăruindu-le sănătate, fericire și multă bucurie”, a mai transmis Patriarhul Daniel.

Lasă un comentariu