Comunicat de presă privind începerea proiectului “EDUSIG - Educația pentru siguranță’’ - Cod POCA 659/2/1, Cod MySMIS 150693

Distribuie pe:

Finanțarea nerambursabilă pentru project este asigurată prin Programul  Operațional Capacitate Administrativã, în cadrul apelului POCA/659/2/ 1/Introducerea de sisteme şi standarde comune în administrația publicã localã ce optimizeazã procesele orientate cãtre beneficiari în concordanțã cu SCAP.

Valoarea totală a proiectului este 360,335,14 lei. Perioada de implementare a Proiectului este de 14 de luni, respectiv 01.06.2022 - 30.08.2023.

Instituțiile și organizațiile implicate în derularea proiectului sunt: Fundația Comunitară Mureș, Consiliul Județean Mureș, Sindicatul Învățământului Preuniversitar Mureș, Direcția Poliției Locale Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș și reprezentanții societății civile din județul Mureș.

Obiectivul general al proiectului vizează consolidarea capacității ONG-urilor, partenerilor sociali si actorilor relevanți în domeniul criminalității, la nivelul județului Mureș, de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării locale, prin optimizarea măsurilor de prevenire a criminalității și creștere a siguranței publice.

Rezultatele obținute prin implementarea proiectului:

  • 1 platforma de dialog social în domeniul prevenirii criminalității
  • 30 persoane active în rețeaua județeană în domeniul prevenirii criminalității
  • 15 întâlniri de lucru tematice desfășurate între ONG-uri, organizații sindicale de învățământ și autoritățile publice în domeniul prevenirii criminalității
  • 1 protocol de colaborare și dialog social încheiat între ONG-uri, organizații sindicale de învățământ și autoritățile publice în domeniul prevenirii criminalității.

-14 persoane instruite în formularea de propuneri alternative la politicile publice actuale privind dezvoltarea locală

-1 consultare publică privind prevenirea criminalității juvenile la nivel județean

-1 propunere alternativă la politicile publice actuale din domeniul criminalității

-5 campanii de conștientizare pentru prevenirea criminalității juvenile, organizate în 5 municipii din județul Mureș

-1 procedura privind implementarea programului educație pentru siguranță elaborată Informații suplimentare se pot solicita pe adresa de e-mail: info@fcmures.org  

https://www.cuvantul-liber.ro/wp-content/uploads/2022/10/Comunicat-de-pres-POCA-EDUSIG-lansarea-proiectului.pdf

Lasă un comentariu