LA TÂRGU MUREȘ SE DESFĂȘOARĂ A XX-A CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ, CU PARTICIPARE INTERNAȚIONALĂ, A ASOCIAȚIEI ROMÂNE DE STUDIU A PERSONALITĂȚII

Distribuie pe:

Conferința Națională, cu participare internațională, a Asociației Române de Studiu a Personalității (ARSP), ajunsă la cea de-a XX-a ediție, se va desfășura în perioada 6-9 octombrie 2022, la Târgu Mureș. Devenit tradiție, evenimentul se va bucura și anul acesta de participarea unor personalități recunoscute în domeniu, atât din țară, cât și din străinătate. Deschiderea conferinței a avut loc ieri, 6 octombrie 2022, la ora 14.00, la Hotel Grand din Târgu Mureș.

Manifestarea va aborda tematica personalității umane între nonconformism și virtuți în dinamica societății contemporane. Programul include comunicări științifice, simpozioane, lucrări practice și prezentări.

Cu ocazia simpozionului, Editura University Press va publica lucrarea “Personalitățile Borderline - Între trăsături, simptome și destin”, sub coordonarea prof. univ. dr. Aurel Nireștean și șef lucr. dr. Emese Lukács. Conform tradiției, materialul științific conține lucrările susținute în anul anterior: “Rândurile ce urmează se inspiră din atmosfera creată de participanții la cel de al XIX-lea Simpozion Național al ARSP, desfășurat la Târgu Mureș, în toamna anului 2021. În cadrul acestei întâlniri ne-am propus să abordăm teritoriul vast al tulburărilor borderline dintr-o diversitate de perspective. Acest subiect a fost și rămâne o provocare atât pentru psihiatrii clinicieni, cât și pentru psihopatologi”, transmit autorii în prefața cărții.

“Înțelegerea și cunoașterea condiției umane nu este un ideal, ci o călătorie, poate, fără sfârșit”, prof. univ. dr. Aurel Nireștean.

Organizatori: Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș - Disciplina de Psihiatrie, Asociația Română de Studiu a Personalității, Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie și Fundația “Psychonet”.

Compartimentul Relații Publice UMFST

Lasă un comentariu