DULCEAȚĂ DE GUTUI

Distribuie pe:

Bucurați-vă de fructele de toamnă! Sunt pline de vitamine și de arome. Gutuia reprezintă o sursă bogată în zinc, sulf, sodiu și fibre dietetice, dar și în fitonutrienti. Ajută la refacerea pielii după expunerea la razele ultraviolete.

Este un aliat ideal în curele de slăbire. Ajută la reglarea nivelului de colesterol, dar și la digestie. Are proprietăți analgezice, emoliente, diuretice și antiinflamatorii. Previne reacțiile alergice și scade tensiunea arterială. Stimulează și sistemul cardio-vascular.

Gutuia miroase amețitor, iar fiecare feliuță este o bucurie pentru oricine. Dacă vă plac gutuile, le puteți avea și la iarnă, ca gem sau dulceață.

Ingrediente

* 2 kg gutui

* 1 kg zahăr

* Scorțișoară

* 10 nuci

* 2 căni apă.

Mod de preparare

* Pui zahărul cu apa pe foc și legi un sirop dens.

* Speli fructele, le dai pe răzătoare și le pui în sirop.

* Lași pe marginea plitei 15 minute, apoi pui cratița pe foc viu.

* Parfumezi cu scorțișoară, fierbi câteva nuci tocate mărunt odată cu gutuile, oprești focul când dulceața face spumă și fierbe forfotit.

* Lași să se răcorească până a doua zi, după care pui cu lingurița dulceața în borcane. Păstrezi în cămara bine aerisită.

* Ai mare grijă, nu trebuie să lași foarte mult timp la fiert, pentru că riști să distrugi astfel vitaminele din fructe.

(Sursa: retetesivedete.ro)

Lasă un comentariu