LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ “VASILE MOLDOVAN” ȘI ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 DIN TÂRNĂVENI - ELEVI MAI INFORMAȚI

Distribuie pe:

Specialiștii Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au fost prezenți, zilele trecute, la Școala Gimnazială “Vasile Moldovan” și Școala Gimnazială nr.3 din Târnăveni, unde au vorbit elevilor despre fenomenul traficului de minori și metodele de racolare, printre care și “LOVERBOY”, cea mai întâlnită în rândul tinerelor.

În cadrul activităților, au urmărit împreună filmulețele și spoturile realizate de ANITP, elevii fiind foarte receptivi la discuțiile iscate în jurul subiectului. “Au recunoscut că, de multe ori, au trecut pe lângă o posibilă situație de pericol, însă lucrurile nu au ajuns în punctul în care să se întâmple ceva rău, pentru că s-au oprit la timp. Pentru că au reținut informațiile noastre, cei mai activi au fost premiați cu ghiozdane și brățări, realizate în cadrul campaniei naționale «Închisoarea nu este doar între gratii!» și puzzle-uri cu mesaje antitrafic.

Mulțumim doamnei director, prof. Toderuț Nicoleta, și profesorului coordonator al activității, doamnei Puia Ecaterina, pentru colaborarea de ani buni pe care o avem pe linia prevenirii traficului de minori, respectiv de informare a elevilor despre acest fenomen”, preciza comisar șef de poliție ZAHARIA Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

LETIȚIA BOTA

Lasă un comentariu