“EUFORIE PE GHETE BY ADINA INȚA” KANGOO JUMPS LA REGHIN

Distribuie pe:

Peste 300 de membri de la majoritatea cluburilor de Kangoo Jumps din țară au participat, sâmbătă, la evenimentul “Euforie pe ghete by Adina Ința”, organizat la Reghin cu scopul popularizării studiului unic în lume “KapooKneeS”, referitor la sănătatea genunchiului și recuperarea medicală prin practicarea Kangoo Jumps, care demarează în această lună și care va fi realizat de medici și instructori din România.

“Astăzi este ediția a II-a a evenimentului «Euforie pe ghete by Adina Ința» de la Reghin și le mulțumesc colegelor mele de la Asociația Kangoo Club Reghin, Adina Ința și Crina Laszlo pentru această provocare. (...) Sportul Kangoo Jumps a fost inventat pentru reabilitare de un doctor canadian, iar în urmă cu 15 ani am început să facem programe pe ghete și în România. (...) În urmă cu trei ani, am făcut studiu la Oradea, cu 100 de persoane, pentru a demonstra efectele benefice pe care le are Kangoo Jumps asupra articulațiilor. Ne-au ieșit niște rezultate fantastice și de aceea dăm startul la un studiu mult mai amplu, în octombrie, în mai multe orașe din țară, cu instructori care au terminat kinetoterapie și sport. O să avem programe medicale cu cinci medici kinetoterapeuți, ortopezi, diabetologi, imunologi. Este un program în care toți cei care au probleme de sănătate pot să intre, probleme cu spatele, genunchii, obezitate, boli cardiovasculare, diabet, orice fel de afecțiuni. Avem niște programe foarte frumoase și împreună cu medicii, pentru că fiecare participant va fi controlat și va fi monitorizat de medici. Avem un program de 9 luni la care încă se mai primesc înscrieri, vor fi câte 100 de persoane în 16 orașe”, a decla-rat trainerul international Kinga Sebestyén, președinta Kangoo Jumps România.

Kinga Sebestyén a precizat că cei care doresc să intre în program încă se pot înscrie pe fiecare oraș pe site-ul Kangoo Club România și că nu există o limită de vârstă pentru admiterea în acest studiu.

Președinta Kangoo Jumps România a arătat că are 49 de ani, este bunică, practică acest sport de aproape 20 de ani și că în cadrul cluburilor din țară există și sportivi care au peste 60 de ani, care își mențin astfel sănătatea și vigoarea.

“Eu vă spun cu mândrie că am 49 de ani sunt și bunică, am un nepoțel de aproape 2 ani, și fac sport de la 20 de ani. Am început să fac din hobby, dar după ce m-am în-tâlnit cu Kangoo Jumps fac programe pe ghete, evenimente pe ghete, show-uri, pentru că nu vreau să mă las, nu vreau ca generația mea de 49 de ani să spună sunt prea bătrână. Aceasta este scuza cea mai frecventă, că după o anumită vârstă nu mai poți face sport. Ba da, poți! Și după o anumită vârstă poți să te schimbi, poți să schimbi stilul de viață, poți să devii instructor, avem în echipă o instructoare care are 60 de ani, deci vârsta nu contează. Sportul ne ține în viață, sportul ne întinerește, sportul ne dă adrenalină. Și uitați ce euforie avem aici! Pentru că a doua ediție a evenimentului «Euforie pe ghete by Adina Ința» a adunat oameni din 30 de orașe din țară și cred că la anul vom fi mult mai mulți”, a afirmat Kinga Sebestyén.

Inițiatoarea evenimentului “Euforie pe ghete by Adina Ința” este instructorul Kangoo Jumps din Reghin, Adina Ința, care susține că, de la an la an, sunt tot mai mulți practicanți ai acestui sport, de toate vârstele.

Instructorul susține că “ghetele fac minuni”, întineresc corpul, obligă prac-ticantul să adopte o poziție corectă prin care i se îndreaptă coloana, întăresc mușchii spatelui, tonifiază musculatura în general și arde foarte multe calorii.

“Pentru mine a fost o surpriză fiindcă au reușit să vină la acest eveniment și alți instructori din alte zone ale țării, unii ne-au făcut o surpriză pentru că nici nu am știut că ni se vor alătura. Au apărut cu echipele lor și pentru asta mă bucur foarte mult. Și anul acesta avem un dress cod - negru și verde neon. Anul trecut am avut negru-alb, încercăm să fie câte o temă pentru fiecare ediție. An de an avem și sportivi noi care încearcă pentru prima dată aceste ghete. Pentru a-i întâmpina pe toți, am pregătit o coregrafie cu sportivii de la Asociația Kangoo Club Reghin. Suntem 22 de fete la această demonstrație, unele au urcat abia în urmă cu două luni pe ghete și deja sunt pregătite să participe la demonstrație. Asta înseamnă că sportul acesta se poate practica și învăța foarte repede”, a arătat Adina Ința.

La evenimentul de la Reghin au participat peste 20 de instructori Kangoo Jumps din țară, între care și trainerul internațional Kinga Sebestyén. (Agerpres)

Lasă un comentariu