ÎN EXCLUSIVITATE VIRGIL IANȚU PENTRU “CUVÂNTUL LIBER”

Distribuie pe:

Caravana “Câștigă România!” a pornit din nou prin marile orașe ale țării pentru a-i descoperi pe cei care cunosc și îndrăgesc istoria, cultura și frumusețile României.

Virgil Ianțu, gazda “Câștigă România!”, invită pasionații concursurilor de cultură generală să-și împlinească visul și să se înscrie la preselecțiile pentru un nou sezon al concursului de cultură generală difuzat de TVR 1.

După întâlnirile cu publicul din zona Moldovei, echipa “Câștigă România” poposește la Târgu Mureș, unde îi așteaptă pe toți cei pasionați de cultură generală și iubesc România să participe la preselecțiile organizate chiar în orașul nostru. Pe 12 octombrie, doritorii sunt invitați între orele 17.00 și 20.00, la sediul TVR Târgu-Mureș, adresa: Aleea Parcul Sportivilor nr. 2, pentru a participa la selecția concurenților pentru singurul concurs de cultură generală despre țara noastră difuzat de TVR 1.

Urmează apoi preselecții la Craiova, Galați, Constanța și Ploiești.

În pregătirea turneului de preselecții, Virgil Ianțu a găsit răgazul să răspundă la câteva întrebări pentru Cuvântul liber.

1. Ce și câte știu românii despre România?

Este surprinzător câți oameni pasionați de cunoaștere există în țara asta! Cunoștințele generale de care dau dovadă sunt impresionante și mă bucur să descopăr asemenea oameni. Surprize mari au venit de la cei tineri, dar și de la oameni simpli, fără multe studii, dar cu cunoștințe valoroase de istorie, geografie, literatură și artă românească. Educația este o răspundere personală.

Dacă vrei să crești, să înveți, chiar dacă ai trăit în circumstanțe nefavorabile, nimic nu-ți poate sta în cale. Am avut recent în platou un prelucrător prin așchiere, care ne-a uimit cu câte lucruri știa despre țara noastră.

2. Te leagă ceva anume de zona Transilvaniei?

Frumusețea oamenilor, atmosfera de acolo sunt lucruri care te fac să îți dorești să te întorci. Eu sunt născut în Timișoara și iubesc spiritul acestei zone. Dar nu de puține ori am aflat lucruri inedite despre locurile natale de la concurenții din emisiune. Mă întorc de fiecare dată când am ocazia, curios să le descopăr. Dar am și bucuria de a le împărtăși experiențe personale care vin în completarea răspunsurilor la întrebările din concurs.

3. Cum se prezintă concurenții din Transilvania la Câștigă România!”?

Nu există diferențe între zone din acest punct de vedere. Sunt oameni veseli, asta pot să spun. Dar și foarte bine pregătiți - cel mai recent câștigător al marelui premiu, Dorin Ioan Rus, este ardelean.

4. Cu ce trebuie să vină un concurent pregătit la preselecții?

Cu ce a învățat acasă, la școală, cu ce a citit și cu experiența de viață, dar și cu relaxare și curaj și cu bucuria de a ajunge la “Câștigă România!”. Fiecare concurent care ne-a călcat pragul trebuie aplaudat, merită să ne mândrim cu fiecare dintre ei. Nu e simplu să știi că te vede o țară întreagă, că cineva de acasă, din fața televizorului, dă răspunsurile odată cu tine. Concurența e grea și cu cât ești mai bun și mai bine pregătit, cu atât tensiunea este mai mare. Chiar și așa, nu a fost ediție în care să nu râdem, să nu ne distrăm, să nu glumim. Am învățat și ne-am recâștigat speranța că România mai are o șansă și un viitor.

5. Imaginează-ți că ești un student din Târgu-Mureș care a câștigat marele premiu al emisiunii. Ce ai face cu cei 50.000 de lei?

Mi-aș cumpăra cea mai bună vioară.

6. Pe plajă, la Sovata sau la plimbare prin Orașul Viorilor (Reghin)?

Îmi doresc mult să ajung la această fabrică din Reghin, mai ales că eu am făcut de mic vioara. Dar și la Sovata, pentru că acolo este cel mai mare lac helioterm din lume, Lacul Ursu.

7. O invitație la preselecțiile Câștigă România!”

Îi invit pe toți cei din zona Ardealului să vină la preselecții. Experiența din studioul “Câștigă România!” este una care vă va rămâne în memorie toată viața, mai ales că acolo vă așteaptă și marele premiu de 50.000 de lei. Participarea la emisiune, dar și la preselecții, e un câștig în sine, pentru că ai ocazia de a te alătura unei comunități dinamice, unor oameni care iubesc adevăratele valori ale țării.

Lasă un comentariu