ROMÂNIA A CUCERIT 15 MEDALII LA CUPĂ EUROPEANĂ DE JUDO PENTRU JUNIORI DE LA CLUJ-NAPOCA, 5 DE AUR, 4 DE ARGINT ȘI 6 DE BRONZ

Distribuie pe:

Bilanțul a fost facilitat și de faptul că la unele categorii doar România a avut reprezentanți.

Sâmbătă, tricolorii au cucerit două medalii de aur, Andrei Anghel (cat. 60 kg), Robert Boldiș (cat. 73 kg), și una de argint, prin Ioan Dzitac (cat. 66 kg).

Duminică, la masculin, Darius Georgescu a câștigat aurul la cat. +100 kg, după ce l-a învins în finală pe polonezul Grzegorz Teresinski. Doi români s-au clasat pe locul cinci, Vlad Chițurlea (învins în meciul pentru bronz de sauditul Saud Manaie) și Vlad Topală (întrecut de austriacul Khangerel Batkhuyag).

La cat. 81 kg, David Fodor a pierdut meciul pentru bronz cu ucraineanul Igor Țurkan.

În limitele cat. 90 kg, doi români au obținut medalii de bronz, Alexandru Sibișan după meciul cu polonezul Jakub Bogdaniuk și David Mitran după duelul cu conaționalul Victor Sandu.

În concursul feminin, la cat. 48 kg s-au aliniat doar trei românce, Giorgia Hagianu terminând pe primul loc, Florina Bădiceanu pe poziția secundă, iar Laura Bogdan a fost a treia. La cat. 52 kg au evoluat șase judoka, toate românce, victoria revenind Lucianei Catană, medalia de argint a revenit, predestinat, Dianei Argint, iar bronzul a fost câștigat de Sabina Andrei și Silvia Pomană.

Iasmina Covaciu a ratat medalia de bronz la cat. 57 kg, fiind întrecută în meciul decisiv de poloneza Oliwia Watorek. La cat. 78 kg a câștigat poloneza Aleksandra Turek, podiumul fiind completat de româncele Nicoleta Grigore (argint) și Ana-Maria Răducan (bronz).La competiție au participat 125 de judoka din 22 de țări (trei continente), 81 la masculin și 44 la feminin. (AGERPRES)

Sursa foto: eju.net

Lasă un comentariu