AUTOSTRADA A8 TÂRGU MUREȘ - IAȘI PARCURGE PAȘI IMPORTANȚI

Distribuie pe:

Vineri, în Miercurea Ciuc, a avut loc o întâlnire a reprezentanților Ministerului Transporturilor cu instituțiile implicate în realizarea proiectului Autostrăzii A8 (Iași - Târgu Mureș). Prezentă la întâlnire, deputatul de Mureș Dumitrița Gliga ne-a declarat:

“Am participat astăzi la ședința de lucru desfășurată la inițiativa Ministerului Transporturilor, la Miercurea Ciuc, în prezența autorităților locale și județene și reprezentanți ai instituțiilor implicate, la o semnificativă dezbatere, în vederea stabilirii ultimelor detalii pentru finalizarea documentației aferente Studiului de fezabilitate pentru autostrada A8, al cărui termen este noiembrie 2022”. La ședință au participat și reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov și ai Direcției silvice, identificarea proprietarilor publici și privați și calculul masei lemnoase aferente suprafețelor coridorului de expropriere fiind printre priorități.

Potrivit deputatului mureșean, pentru secțiunea Miercurea Niraj - Leghin este urgentă finalizarea listelor proprietarilor care urmează a fi afectați de construcția autostrăzii, respectiv proprietari din comunele Praid, Joseni, Lăzarea, Ditrău și Tulgheș.

“După discuțiile din luna august, Acordurile de mediu pentru secțiunea I, Târgu Mureș - Miercurea Niraj, și secțiunea a III- a, Leghin - Moțca, sunt în faza finală. Autostrada A8 este cuprinsă în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030, aprobat de Parlamentul României, finanțarea urmând a fi asigurată prin PNRR și Programul Operațional Transport 2021-2027”, a mai spus Dumitrița Gliga. (D.B.)

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu