ASTĂZI, O NOUĂ ÎNCERCARE! ÎNTÂLNIRE ÎNTRE FERMIERI ȘI ADMINISTRATORII TEREOS, PENTRU PRELUAREA FABRICII DE ZAHĂR DIN LUDUȘ

Distribuie pe:

Teodor Aflat, cel mai mare cultivator de sfeclă de zahăr din Transilvania, a declarat, ieri, pentru “Cuvântul liber”, că își pune speranțele în întâlnirea cu administratorii Fabricii de Zahăr din Luduș, care va avea loc astăzi, de la ora 9.00. “Dumnezeu e cu noi. Dacă până acum fabrica nu s-a închis înseamnă că avem șanse să o preluăm”, a spus fermierul. Acesta a mai adăugat că speră ca oferta pe care cultivatorii de sfeclă de zahăr o vor face către Tereos Sugar România să fie acceptată și astfel fabrica să poată să își continue activitatea.

Luni a avut loc, în Franța, o ședință a Consiliului de Administrație al Tereos, iar astăzi administratorii Fabricii din Luduș vor fi prezenți la discuția cu fermierii.

Contactat de “Cuvântul liber”, Ioan Trif, președintele sindicatului din cadrul fabricii din Luduș, a precizat că nu are informații noi după consiliul de administrație al Tereos, care a avut loc luni, în Franța. “Așteptăm și noi întâlnirea de mâine (astăzi - n.r.) dintre cultivatorii de sfeclă și reprezentanții companiei, care vor veni însoțiți la Luduș de avocați”, a declarat Ioan Trif.

În ultimul articol publicat de cotidianul nostru, referitor la situația de la Luduș, aminteam de faptul că încercarea companiei românești Scandia de a prelua fabrica de zahăr a eșuat. “Am propus o amânare până la un moment în care putem vedea că funcționează. Au vrut însă o ofertă obligatorie semnată până pe 31 octombrie și o înțelegere semnată până pe 30 noiembrie. Am finalizat deja 7-8 tranzacții, nu am ajuns niciodată la un acord într-un timp atât de scurt”, a declarat directorul Scandia pentru profit.ro, acesta mai adăugând că prețul cerut de francezi pentru vânzarea fabricii a fost unul prohibitiv.

În 1990, în România, existau 39 de fabrici de zahăr, în momentul de față funcționând doar Agrana România, cu două sucursale, cea din Roman și cea din Buzău.

Vom reveni cu amănunte despre rezultatele negocierilor dintre fermieri și administratorii Tereos.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu