LA GRĂDINIȚA PP 12 DIN TG.MUREȘ, ÎNTÂLNIRE SPECIALĂ CU POLIȚIȘTII

Distribuie pe:

Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 din Tg Mureș a fost un partener constant al poliției mureșene în domeniul educației pentru o viață în siguranță.

Ieri, 11 octombrie 2022, cadrele didactice le-au pregătit copiilor o lecție specială. Sub sloganul POLIȚIȘTII - PRIETENII COPIILOR, au invitat reprezentanții IPJ Mureș în curtea grădiniței pentru o lecție importantă, aceea a EDUCAȚIEI PENTRU SIGURANȚĂ.

Polițiști de prevenire, siguranță școlară și rutier au discutat cu preșcolarii la început, pe ateliere în grupuri mici, despre reguli preventive adaptate vârstei lor: folosirea drumului, traversarea, relaționarea cu persoane necunoscute sau importanța comportamentelor ce previn rătăcirile. Desigur, câteva lucruri despre poliție și rolul ei au fost incluse.

În a doua parte a activității, a fost rândul polițiștilor de la Serviciul Criminalistic și Serviciul Acțiuni Speciale. Cei mici au putut vedea și încerca echipamente ale polițiștilor, autospecialele, au experimentat amprentarea. Desigur, un loc aparte l-a avut demonstrația câinelui polițist MAN. Pentru că educația rutieră este esențială de la cele mai fragede vârste, autolaboratorul mobil de educație rutieră nu putea lipsi din activitate. Întrebări, fotografii, clipe frumoase au fost completate cu o mică “amintire” - cartonașe cu imaginea unui polițist - pentru fiecare participant!

Care au fost cele 5 reguli de aur ce trebuie reamintite fiecărui copil, cât mai des?

1. Ne jucăm în locuri sigure, în niciun caz pe stradă;

2. Atunci când traversăm, o facem pe trecere de pietoni, și întotdeauna NE ASIGURĂM înainte;

3. În mașină, locul copiilor este în spate, în dispozitive speciale;

4. Dacă rămânem singuri acasă, nu permitem accesul în bloc sau locuință decât familiei;

5. Întotdeauna spunem părinților unde mergem, dacă plecăm din acel loc și nu stăm de vorbă cu persoane necunoscute!

COORDONATOR CAPC, Comisar sef de politie PÎNCA GABRIELA

Lasă un comentariu