PUNCTE SECUNDARE DE LUCRU PENTRU CABINETELE MEDICILOR DE FAMILIE

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 983, din 10 octombrie 2022, a fost publicată Legea nr. 282/2022 pentru modificarea articolului 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Potrivit noilor modificări, cabinetele de medicină de familie pot deschide cel mult două puncte secundare de lucru dacă solicitantul asigură un program fracționat de minimum 10 ore pe săptămână în norma lui de bază sau peste norma lui de bază.

Punctele de lucru pot fi deschise în mediul rural în aceeași unitate administrativ-teritorială sau în alte unități unde există deficit de medici stabilit de către o comisie organizată la nivelul direcțiilor de sănătate publică județene sau a municipiului București.

Serviciile medicale sunt decontate în integralitate, conform legislației în vigoare, indiferent dacă au fost prestate de către medicul de familie titular al cabinetului sau de către medicii angajați ai cabinetului.

Autoritățile administrației publice locale pot acorda facilități și stimulente aferente înființării și funcționării punctului secundar de lucru, în conformitate cu dispozițiile legale.

Actul normativ a intrat în vigoare astăzi, 13 octombrie 2022. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu