“SUPRAIMPOZITAREA MUNCII PART-TIME A DUS LA SCĂDEREA NUMĂRULUI DE LOCURI DE MUNCĂ”

Distribuie pe:

Fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, viceliderul Grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan, a criticat, vineri, păstrarea supraimpozitării muncii part-time, în condițiile în care se observă o scădere cu peste 60.000 de locuri de muncă și anunță că susține “corectarea acestei măsuri”.

“Eu o consider o măsură greșită și dincolo de faptul că nu încurajează creșterea numărului de locuri de muncă, nici financiar nu își atinge ținta pentru care ea a fost introdusă. (...) De aceea am depus un amendament la legea de aprobare a acestei ordonanțe de urgență. Din nefericire, în Senat acest amendament a fost respins, dar la Camera Deputaților voi milita foarte puternic și am foarte mulți colegi care susțin corectarea acestei măsuri. Sper să și reușim”, a precizat Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

Turcan spune că s-au pierdut zeci de mii de locuri de muncă din cauză că Guvernul a supraimpozitat munca part-time.

Fostul ministru al Muncii a spus că în 2021, în mandatul ei, a crescut numărul de contracte de muncă, deși era criză sanitară.

“Mai mult decât atât, în perioada similară de anul trecut, în plină criză sanitară, contractele de muncă au avut o evoluție de creștere continuă și principala mea preocupare ca ministru al Muncii a fost să creștem numărul de locuri de muncă”, a declarat Raluca Turcan.

Turcan atrage atenția că suprataxarea muncii part-time a dus la creșterea fenomenului de muncă la negru.

“Și ar mai fi de făcut un comentariu. Din cauza acestei măsuri, inclusiv o instituție a statului român a arătat cu cifre că a crescut fenomenul muncii la negru, pentru că angajatorii dacă nu pot să suporte taxe suplimentare, atunci, din nefericire, recurg la abuzuri și angajează persoane la negru. Deci, undeva, cel mai probabil, acea scădere de contracte de muncă se regăsește în oglindă cu angajații la negru”, a încheiat Raluca Turcan. (Agerpres)

Lasă un comentariu