“VEZI BINE, ÎNVEȚI BINE, CREȘTI BINE!” - CONSULTAȚII GRATUITE ȘI OCHELARI PENTRU COPIII CE PROVIN DIN MEDIILE DEFAVORIZATE ALE MUNICIPIULUI TÂRGU MUREȘ

Distribuie pe:

Verificarea vederii și portul ochelarilor corectori ai vederii sunt esențiali pentru sănătate și educație, motiv pentru care, Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș alături de Organizația Salvați Copiii - Filiala Mureș a început implementarea proiectului “Vezi bine, înveți bine, crești bine!”, prin intermediul căruia se va evalua starea de sănătate oculară a 500 de copii ce provin din mediile defavorizate ale municipiului Târgu Mureș, cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani, oferindu-le corecția optimă adecvată prin intermediul ochelarilor de vedere.

Printre aceștia se numără și 33 de copii care frecventează Centrul de Zi “Rozmarin”. Micuților li s-a efectuat controlul oftalmologic, iar celor care au fost identificați cu probleme de vedere, în urma prescripției medicale, li se vor asigura și ochelarii necesari.

De asemenea, copiii implicați în acest proiect vor beneficia de evaluări periodice a vederii, fiindu-le monitorizate, totodată, și performanțele școlare.

După Centrul de Zi “Rozmarin”, vor urma și alte unități de învățământ din Târgu Mureș în cadrul cărora se află elevi vulnerabili, astfel încât, până la sfârșitul lunii noiembrie 2022, toți cei 500 de elevi din grupul țintă al proiectului să fie examinați.

Proiectul Organizației Salvați Copiii - Filiala Mureș “Vezi bine, înveți bine, crești bine!” beneficiază de finanțare din partea Municipiului Târgu Mureș prin Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș în cadrul sesiunii de finanțare de proiecte în domeniul asistenței sociale “Coeziune socială în comunitate” 2022.

Lasă un comentariu